Kadın Kadına köşemin bu haftaki konuğu Türk Pop Müziği'nin sesi ve duruşuyla yükselen yıldızlarından biri olan Çisil Egeli. Aslen İzmir'li olan güzel şarkıcının 'Bırak Acıları Ardında' ve 'Bilmezsin' isimli iki single çalışması bulunuyor. Yeditepe Üniversitesi Mütercim Tercümanlık mezunu olan Egeli, yüksek lisans eğitimini de Almanya'da Flensburg Üniversitesi Avrupa Çalışmaları bölümünde tamamlamış. Çocukluk dönemlerinde eline tarak alıp şarkılar söyleyen Egeli'nin en büyük hayali ise Sezen Aksu ile düet yapmak. Aynı zamanda söz yazarı ve bestekar da olan Egeli müziğe olan tutkusunu anlatırken gözlerinin içi gülüyor. 2013 yılından bu yana İstanbul'da yaşayan Egeli, hayatta her şeyin bir zamanı olduğunu ve üretmenin en önemli erdem olduğuna inanıyor. Hayattaki en değerli üç şeyinin ailesi, müziği ve kedisi olduğunu belirten Egeli, oyunculukta da iddialı görünüyor.

Müzikle tanışma hikayenizi anlatır mısınız?

"Çocukluğumda elime tarak alıp her kız çocuğu gibi saatlerce ayna karşısında şarkı söylemeye çalışırdım. Sonrasında ise Maria Rita Epik Müzik Okulu'nda klasik gitar eğitimi aldım. Lise ve üniversite zamanlarımda da tiyatro ile yakından ilgilendim. Yeditepe Üniversitesi Mütercim Tercümanlık bölümü mezunuyum. Üniversitede iken bir rock grubumuz vardı, şenliklerde konserler verirdik. Üniversite bittikten sonra siyasete yöneldim. Yüksek lisans eğitimimi Almanya'da bulunan Flensburg Üniversitesi Avrupa Çalışmaları üzerine tamamladım. Müzik ise hayatımın her döneminde oldu. Geçen sene Temmuz ayında da aktif bir şekilde müzik sektörüne adımımı attım. 

İlk single çalışmanızdan bahseder misiniz?

"2016 Temmuz ayında ilk single çalışmam olan, 'Bırak Acıları Ardında' yayınlandı. DMC etiketiyle çıkan şarkının söz ve müziği Sinan Kaynakçı'ya ait. Şarkının aranjesini Eray Polat, yapımcılığını ise Samsun Demir üstlendi. Klip ise İmre Haydaroğlu tarafından Alaçatı ve Ilıcalı tarafından çekildi. Herkesin çok sevdiği bir şarkı olduğunu düşünüyorum. Şimdiye dek olumsuz bir eleştiri almadım." 

Sağlam adımlarla ilerlemek istiyorum

Müzik sektöründeki hedefleriniz neler?

"Henüz bu sektörde çok yeniyim ve sağlam adımlar ile ilerlemek istiyorum. 5 yıl sonraki Çisil Egeli'ye baktığımda kalıplaşmış bir dinleyici kitlem olmasını istiyorum. İnsanların evet Çisil Egeli diye birisi var ve güzel işler başarıyor desinler istiyorum."

Sezen Aksu ile düet yapmak isterim

Örnek aldığınız bir isim var mı?

"Evet, Sezen Aksu ve Sıla'yı severek dinliyorum. Sezen Aksu ile düet yapma hayalim de var. Kendi şarkılarını üretebilen aynı zamanda ürettiklerini kendi karakteri ile destekleyebilen insanları seviyorum. Ayrıca, ikinci single çalışmam olan, 'Bilmezsin' in de sözleri bana ait."

Sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz?

"Sektörün şu anki halini pek beğenmiyorum. Her şey çok basitleştirildi. Ancak bunun bir dönem olduğunu ve önümüzdeki süreçte bu durumun aşılarak kaliteli müzikler yapılacağına inanıyorum."

Sosyal medya üzerinden yapılan olumlu ve olumsuz eleştirileri nasıl karşılıyorsunuz?

"Genelde olumlu eleştiriler alsam da bazen olumsuz eleştiriler de alıyorum. Elbette, herkesi memnun etmek mümkün değil. Bence, bizim asıl sorunumuz kendimizden farklı düşünene saygılı değiliz. Ben olumlu da olsa olumsuz da olsa her eleştiriye saygılı bir şekilde yaklaşmaya çalışıyorum."

Bilmezsin isimli single parçanızda oyunculuğunuz çok konuşuldu. İlerleyen süreçte sizi dizi ya da film projelerinde görebilecek miyiz?

"Öğrencilik zamanlarımda uzun yıllar tiyatro ve müzik alanında çalışmalarım oldu. Müzik sektörüne geçince ara vermiştim fakat şimdi yeniden yapmayı çok isterim. Önceliğim her zaman müzik olsa da oyunculuğu da çok seviyorum."

Hayatta olmazsa olmazım dediğiniz 3 şey nedir?

"Ailem, müzik ve kedim Freud. İsmi Sigmung Freud'dan geliyor."

Kadınlar dilediklerini yapmakta özgürdür

Kadına yönelik şiddet ve taciz olaylarına karşı topluma ne mesaj vermek istersiniz?

"Ülkemizin kanayan yarası bir konu bu. Her gün her an başımıza gelebilecek bu olaylar gerçekten çok üzücü. En basitinden bir şort giyerek gezdiğinizde bile erkeklerin o pis bakışlarını üzerinizde hissediyorsunuz. Benim bu noktada kadınlara tavsiyem, erkeklerin o kirli beyinlerine rağmen kadınlar istedikleri kıyafeti giysinler. Kadınlar diledikleri zaman diledikleri şeyi yapmakta özgürdürler. Erkek egemen topluma boyun eğmek zorunda değiller. Erkeklerdeki bu saldırganlığın temelinde de eğitimsizlik yatıyor. Özellikle ailelere bu noktada büyük görev düşüyor. Erkek çocuklarına kadının bir birey olduğunu öğretmeleri gerekiyor. Ülkemiz cinsel açlığın Afrika'sı. Bu zihniyeti aştığımız zaman bizi aydınlık günlerin beklediğine inanıyorum."