Türk Milleti birliğini, beraberliğini koruyarak tek vücut güçlü bir ülke olarak dünyada yerini alacaktır. Bu milletin mensupları olarak buna inanmalıyız, umudumuzu hep diri tutmalıyız. Bizi tarihimizden, kültürümüzden uzaklaştırmak isteyen emperyalistler geçmişte vardı günümüzde var gelecekte de var olacaktır. Ancak biz milli birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz müddetçe emellerine ulaşamayacaklardır. Milli ve yerli olmak dışa bağımlı olmamak bunun için mücadele etmek her Türk vatandaşının asli görevidir.

Ülkemizde son dönemde milli ve yerli olma konusunda bir yarış var bu güzel bir gelişme ancak ötekileştirmeden, birleştirici anlayışla birbirimizle yarışalım. Fikirlerimiz ayrı olabilir milli konularda ayrılmayalım, bölücü ve ayrıştırıcı olanlara karşı uyanık olalım. Türk diline, parasına, sanayisine, tüccarına sahip çıkalım, milli ve yerli olan herşeyi destekleyelim. 

Okullarımızda her sene yerli malı haftası düzenleniyor her sene aralık ayında kutlanan yerli malı haftası 1. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amacıyla ilan edilmiştir. Atatürk başkanlığında, 1923 yılında İzmir İktisat Kongresi toplanmış ve bu kongrede yurdun bağımsızlığının korunması, yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararı alınmıştır. 

Günümüzde önemli haftalar ve günler rutin etkinlikler ile kutlanıyor. Bu günleri hatırlamak ve kutlamak önemli ancak akılda kalıcı olması ve toplumsal bilinç oluşması bakımından yeterli değil. Yerli malı haftasını neden sadece okullarda sınırlı tutuyoruz bu haftayı yoğun bir program ile ülke geneline yayalım. Kitle iletişim araçları vasıtasıyla bir algı yönetimi yapalım, kamu spotları yayınlayalım toplumda rol model olmuş isimleri bu kamu spotlarında oynatalım. Dizilerde konuyla ilgili mesajlar verilsin, spor müsabakaları milli ve yerli mesajıyla başlasın. Kültür merkezlerinde, AVM'lerde etkinlikler düzenleyelim. Milli ve yerli olma konusunu toplumun algısına yerleştirelim. Eylül ayında gerçekleştirilen " Ahilik Haftası" " 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü " v.b etkinliklerimizde bu kapsamda yapılsın. Bu kapsamda kutlanacak Milli günlerimiz, haftalarımız milli ve yerli olma şuurumuzu arttıracaktır. Ayrıca milli bayramlarımızı da daha coşkulu bir karnaval havasında kutlamalıyız.

" Enteresan Meslekler "  

Öyle meslekler var ki kimisi yemek yerken kazanıyor kimisi yattığı yerden kazanıyor. Çok enteresan meslekler var dünyada mesela ülkemizin gözde mesleklerinden gurmelik bunlardan bir tanesi. Yazılı görsel medyada görev yapan gurmelerimiz sofralara konuk oluyor bir güzel karınlarını doyuruyor sonra tok karınla başlıyor değerlendirmeye. Yemek sektörü onların yorumlarına göre şekilleniyor en iyi döner nerede yenir. En lezzetli köfteci, pideci nerede? gurmelerimizin ağzından çıkacak yorumlara göre biz tüketiciler tercihlerimizi yapıyoruz.

Bunu fırsat bilen televizyon programcıları boş durur mu hemen bir format geliştirip bu sefer vatandaşlara gurmelik yaptırıyor. Güzel bir sektör oluştu hem yiyelim hem kazanalım aynı zamanda ünümüze ün katalım. Yemek sektöründe hizmet veren işletmeler gurmelerin peşinde bize de bir uğrasa da lezzet listesine bizi de eklese diye yarışa girmişler. 

Gerçekten öyle meslekler var ki "imrenmemek" elde değil kardeşim. Geçenlerde bir haberde okudum literatüre yeni bir meslek girmiş " Konfor uzmanı " yattığı yerden para kazanıyormuş. İngiltere'de yatak üreten bir firma kaliteyi ölçmek için konfor uzmanı istihdam ediyormuş. Bu arkadaşın işi üretilen yataklarda uyuyup yataklarının konforu, kalitesi hakkında firmaya bilgi veriyormuş. Peki bunun karşılığında firmadan ne kadar alıyor dersiniz? Senede 75.000 sterlin yani Türk parasıyla 400.000 TL alıyormuş. Yani uyurken ayda 6.250 Sterlin ( 33.333 ) TL kazanıyor. Ayrıca firmanın bu ürünü farklı ülkelere ihraç etmesi münasebetiyle uyumak için seyahatte ediyormuş. Ne diyelim bu devirde bir şeyin uzmanı olacaksın ne aç kalırsın ne de uykusuz...

Atlasglobal'in başarılı yöneticisinden şok istifa...

Son dönemde siyaset dünyasında istifalar arka arkaya gelirken, bir istifa haberi de iş dünyasından geldi. Uzun yıllar THY'de çalıştıktan sonra 2014 senesinde Atlasglobal firmasına geçen başarılı yönetici Semra Erener Özalçın üst yönetime ve mesai arkadaşlarına yazdığı şok bir mektup ile istifasını vermiş. 

Göreve başladığı dönemde 5 dış, 6 iç hatta uçan Atlasglobal bugün 9 iç ve 36 dış hat olmak üzere toplam 45 noktaya seferler düzenliyor.  Atlasglobal Air France ve  KLM Havayolları ile yaptığı kod paylaşımı anlaşması kapsamında 13 ilave uçuş noktasına daha bilet satabiliyor. Ayrıca KLM ortaklığı ile 6 yeni hat , Air Serbia ortaklığı ile yeni 7 hattı daha uçuş noktaları arasına ekleyebilmek için gerekli izin süreci devam ediyor. Genel Müdür Ticari yardımcısı ünvanı ile 4 yılda şirketin kârlılığı ve kurumsal kimliğine önemli katkılar sağlayan Semra Erener Özalçın'ın neden istifa ettiği konusunda şirketten henüz bir açıklama yapılmadı.