Bu hafta her hafta olduğu gibi Ekonomi, Siyaset, Spor gündeminde yaşanan önemli gelişmeler hakkında yorumlarımla sizlerin karşısına çıkmak isterdim. Ancak bölgemiz ateş çemberinde PKK terörü ülkemizin doğusunu, batısını sarmış durumda. Her gün şehit haberleri alıyoruz. Birde yetmezmiş gibi IŞİD, PYD,YPG terör örgütleri çıktı başımıza. Millet olarak tedirginiz ve geleceğimizden kaygı duymaktayız. Bu nedenle milli birlik ve beraberlik mesajı içeren bir yazı ile bu hafta sizlere seslenmek istiyorum.

Mecliste grubu olan 3 parti kendilerinin daha milli ve yerli olduklarını iddia ederek ortak noktada bir türlü bir araya gelemiyor. Diğer partinin zaten böyle bir derdi yok terör ve teröristlerin yanında olduğunu açıkça çekinmeden dile getiriyor. Siyasetçi, Sanatçı, İş Adamı, vatandaş her kesimde bir ayrışma gerginlik aldı başını gidiyor. Milletimiz geleceğe kaygı ile bakıyor bu duruma milletçe dur demeliyiz. Siyasi partilerimiz kim daha milli ve yerli tartışmalarını bir kenara bırakmalı artık. Bu ülkenin iktidarı, muhalefeti artık ortak değerlerde milli çizgide birleşmeli ülkenin birliği, beraberliği ve huzurunu birlikte yeniden inşa etmelidir.

PKK terörü, Suriye’de devam eden iç savaş nedeniyle ortaya çıkan IŞİD, PYD, YPG terör örgütlerinin ülkemizde gerçekleştirdiği eylemler millet olarak bizleri tedirginliğe ve gelecek endişesine sürüklemekte. 17 Şubat’ta Ankara’nın göbeğinde askeri servis araçlarının geçişi sırasında gerçekleşen terör saldırısında 29 vatandaşımız şehit oldu. Ülkenin doğusunda ve batısında terör olayları durmak bilmiyor. Büyük şehirlerde sokakta, toplu taşıma araçlarında, AVM’ler de insanların yüzündeki tedirginlik net bir şekilde görülüyor.

Ülkemizin huzurunu, milletimizin birliği ve beraberliğini bozmaya yönelik gerçekleşen bu terör saldırılarına milli bir tavırla cevap vermeliyiz. İktidar Partisi, Muhalefet Partileri, Sivil toplum örgütleri, İş dünyası ve Sanat camiası Türk Milleti olarak teröre karşı milli çizgide birleşmeden bu sorunu çözemeyiz.

Bu ülke hepimizin, ülkemizi terör belasından hep birlikte kurtaracağız huzuru hep birlikte temin edeceğiz. Bu bağlamda; Ayrıştırıcı dil ve üsluptan kaçınmamız lazım. Türk Milletinin birliği ve beraberliğini bozmaya çalışan kim olursa olsun ortak bir dil kullanalım ve terörü hep birlikte lanetleyelim.

Şimdi “ Teröre karşı birlik ve beraberlik zamanı ” Haydi Milletim söz konusu vatan olunca gerisi teferruattır diyelim Milli birliğimizi, beraberliğimizi bozmak isteyenlere bizi birbirimize düşürmek isteyenlere fırsat vermeyelim.

 Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Türk Milletinin başı sağ olsun…