Son dönemde çeşitli televizyon kanallarında farklı formatlarda birçok yapıma dair bu köşede değerlendirmelerim oldu. Ve bu sektöre yıllarını vermiş biri olarak ne yazık ki üzülerek bir çok eleştirilerimi de okurlarımla paylaştım.

Peki bu sektörde yeni yapımlar arasında hiç mi güzel iş yok? Ailece, kafamızda acaba birazdan ne izleyeceğiz korkusu olmadan, elimizden kumandayı bırakıp keyifle seyredeceğimiz hiç mi program yok ? Daha çok seksenler dizisinin tekrar bölümlerinin yayınlandığı 360 televizyonunda kısa bir süre önce başlayan Alper Ateş'in sunduğu "Ben Bilirim" adlı yarışma programı "medyada güzel şeyler de oluyor" dedirten türden bir yapım. Program prime time dediğimiz, tüm kanalların en güvendikleri yapımları yayınladıkları, milyonlarca liralık rekabetin olduğu saat dilimi olan 20.00'de başlıyor. Yarışma, çok nezih, seviyeli, eğlencesi dozunda ve en önemlisi  samimiyeti evinizdeki koltukta hissetmenizi sağlıyor. Yarışmacılar alışılagelmişin dışında birbirlerini ezmeye, kırmaya dökmeye kalkmadan, hem bilgilendiriyor hem heyecanla vaktin nasıl geçtiği anlaşılmadan akıp gidiyor. Öncelikle televizyon ekranlarının yapaylığa gömüldüğü, insanları ne kadar kavga o kadar reyting algısına alıştıran sisteme karşı böylesine zarif  ve kaliteli bir yarışmayı ekrana getirdikleri için 360 televiyonu yönetimini kutlamak gerek. Programın yapımcısı televizyon dünyasının yakından tanıdığı yapımcı Onur İliman. Programı hazırlayan yapım ekibi de alkışı hak ediyor. yarışmacı adayları başvurularını video göndererek yapıyor. Farklı şehirlerden birçok insanın orada olmak için can attığı o kadar ekrana yansıyor ki her bölümden sonra çok iyi ağırlandıklarını söyleyerek ekibi öve öve bitiremiyorlar. Ve son yıllarda yıldızı her geçen gün parlayan sunucu yapan Alper Ateş  "Ben Bilirim" yarışmasının sadece birkaç hafta içinde geniş bir izleyici kitlesine ulaşmasında çok önemli bir payı var.  Yarışmaya hakimiyeti, sorulara dair verdiği bilgiler, tempoyu çok iyi ayarlaması programa çok kaliteli bir hava katıyor. Yarışmacılarla ve seyirciyle elektriği çok yüksek, geride kalanların motivasyonunu sağlamak için çok çaba sarfediyor.Alper Ateş'in uzun yıllardır medyada birçok başarılı işin mutfağında yer aldığına şahidim. Ekrana çıktığı yapımlarda da mutfağı bilen biri olarak başarısını ikiye katlıyor. Ve özellikle erkek sunucu yokluğu çeken, sadece birkaç erkek sunucu etrafında dönen televizyon piyasasına adeta "ben buradayım" diyor. Gerek yapımcı Onu İliman gerekse sunucu Alper Ateş gibi tv dünyasının mutfağından gelen isimler bir araya gelince medya dünyasında güzel, kaliteli projelerde demek ki yapılabiliniyormuş dedirtti. Tabi burada tv 360 yöneticilerininde hakkını vermek gerekir.

"Ben Bilirim" yarışmasından bu kadar bahsetmişken son günlerde sosyal medyanın en popüler videolarından "Seyit Onbaşı" sorusuna değinmeden de geçmeyelim. 4 yarışmacının sunucu Alper Ateş'in tüm ipuçlarına rağmen cevaba ulaşamaması birçok kişiyi kızdırdı. Durumu sadece yarışma heyecanıyla açıklamak ne kadar doğru bilmiyorum.Tarihimizin en önemli kahramanlarından "Seyit Onbaşı"nın akıllara gelmemesi bir yandan da başka bir ders çıkarmamızı sağlıyor. Keşke böyle yarışmaların sayısı artsa da sınavlardan sonra zihnimizin geri dönüşüm kutusuna gönderdiğimiz, bu ülkenin değerlerini hepimize sık sık hatırlatsa...

Sevgi ve hoşgörü ile kalın.