MARMARA ADASI’NIN GEZİLECEK YERLERİ

SARAYLAR BELDESİ

Mermer ocaklarının bulunduğu bu köy; antik çağdan beri mermer ocakları olarak kullanılmaktadır. Antik dönem Yunan, Roma, Bizans ve Osmanlı mimarisindeki birçok eserde buradan getirtilen mermerler kullanılmıştır. Mermerler aynı zamanda adanın nemini emerek, rutubet oranı en düşük adalardan biri olmasını sağlamaktadır. İhraç edilen mermerlerin ulaştırılması için limanlar bulunmaktadır. Bu köyde açık hava müzesi bulunmaktadır ve bölgede elde edilen kalıntılar sergilenmektedir.

GÜNDOĞDU KÖYÜ

Marmara Adası’nın merkezinden yaklaşık 5 kilometre mesafede yer alan köyde pansiyonların yanı sıra restoranlar, benzin istasyonu ve postane mevcut. Balıkçılık ve zeytincilikle uğraşan küçük bir nüfusa sahip köyde denizin ve doğal manzaraların tadına doyasıya varabilirsiniz. Ada içinden kalkan araçlarla kısa sürede bu şirin köye ulaşabilirsiniz.

TOPAĞAÇ KÖYÜ

Tarım açısından adanın en verimli topraklarına sahip köydür. Topağaç, adanın çam ormanlarıyla kaplı tepeleri sayesinde kuzeyden esen rüzgarlara karşı korunuyor. Geleneksel köy yaşantısının hala devam ettiği köyde balıkçılık ve tarım önemli geçim kaynaklarından. Köyün yanında bulunan ve 650 metreyi aşan geniş Topağaç Plajı, iri kumlu, altın rengi bir kumsala ve sakin, çarşaf gibi bir denize sahip. Feribot iskelesinin bulunduğu ada merkezinden yaklaşık 12 km uzaklıkta olan Topağaç’a özel araç, taksi ve minibüslerle kısa sürede ulaşmak mümkün.

MANASTIR KOYU

İnce ve altın rengi kumuyla dikkat çeken Manastır Koyu, berrak ve tertemiz denizi ile çok sayıda turistin yüzmek için tercih ettiği gözde yerlerden biridir. Çınarlı Köyünün arkasında bulunan koya Marmara Adasının merkezinden kalkan motorlar ile ulaşım sağlanmaktadır. Marmara Bölgesi’nin en popüler tatil merkezlerinden olan Marmara Adası doğal güzellikleri, tarihi ve kolay ulaşım imkanları sayesinde her yıl pek çok gezgini ağırlıyor.

Marmara Adası’nda gezebileceğiniz yerler arasında adanın merkez köyleri ve yerleşimleri geliyor. Çınarlı Köyü, Topağaç Köyü, Saraylar Beldesi, Asmalı Köy ve Gündoğu Köyü bu yerleşimler arasında. Özellikle Çınarlı Köyü ve Gündoğdu Köyü konaklamada en çok tercih edilen yerlerin başında geliyor.

Marmara Adası’nda gezilecek yerler denince akla ilk gelen yerlerden biri de plajlar oluyor. Marmara Adası plajları denizin ve güneşin keyfini çıkarmak için bire bir. Çınarlı Köyü Plajı, Manastır Plajı ve Şifalı Su Plajı görmenizi önerdiğimiz plajlar arasında. Marmara Adası aynı zamanda kızılağaç ormanları ile de ünlü bir yer. Adaya karakteristik özelliğini veren bu ormanları gezebilir, muhteşem deniz ve koy manzarasına doyabilirsiniz. Adanın merkezinde bulunan çarşıyı, restoranları, cafeleri de gezi rotanıza ekleyebilirsiniz.

Devamı yarın…