Taşın dile geldiği yer

Mardin Gezi Rehberi

Anadolu'nun kadim kentlerinden Mardin'de gezilecek yerler nereler? Medeniyetlerin doğum yeri olarak bilinen Mezopotamya'nın kuzeyinde yer alan Mardin, Anadolu'nun en eski şehirlerinden biri. Arkeolojik çalışmalardan elde edilen kalıntılara göre Mardin tarihi Yontma Taş Devri'ne kadar uzanıyor. Mardin'in milattan önce 2850 yılında bir Akdeniz seferinde Sümerler tarafından alındığı biliniyor. Milattan önce 2000 yıllarında Asurluların hakimiyeti altında olan şehrin daha sonra Hititlerin ve Urartuların egemenliğine girdiği biliniyor. Şehrin ev sahipliği yaptığı medeniyetler arasında Emeviler, Abbasiler, Artuklular, Selçuklular ve Osmanlılar dikkat çekiyor.

Mardin Hakkında

Mardin nüfusu 800 bin. Türkiye'nin doğusundaki en etkileyici şehirlerden biri olan Mardin'de görülmesi gereken yerler listesine tamamen sadık kalınmalı. Bu şehirdeki medreseleri, manastırları ve müzeler ziyaret edilmeli. Geçmişi olduğu kadar evleri ve sokaklarıyla bugünü de keşfedilmeli. Mardin'de konaklama seçenekleri olarak, tarihi birebir yaşamak için Mardin otelleri arasında eski konakları ve butik otelleri tercih edebilirsiniz.

Mardin haritası açtığınızda karşınıza çıkacak olan Mardin ilçeleri arasında Dargeçit, Derik, Kızıltepe, Mazıdağı, Midyat, Nusaybin, Ömerli, Savur ve Yeşilli yer alıyor. Her ilçenin kendine has bir dokusu var, ayrıca bu yerler birbirinden güzel hikayeler ve manzaralar barındırıyor.

Mardin'de Hava Durumu

Mardin'de kara iklimi görüldüğü için yaz günleri oldukça sıcak ve yağışsız geçiyor. Kış aylarında hava son derece soğuyor. Mardin hava durumu kontrol edilerek program yapılması gereken yerlerden. Mardin'de mikroklima etkisiyle Akdeniz ikliminin etkilerini de hissettiğinizde şaşıracaksınız.

Mardin'e Ulaşım

Mardin'de gezilecek yerler çok sayıda olduğu için şehir her mevsim tarih ve mistik doğu keşiflerini seven misafirlerini ağırlıyor. Mardin otelleri de otantik dokularıyla bu tarihi şehre hevesle gidilmesinin sebeplerinden biri. Mardin Havaalanı ile şehir merkezi arasında yaklaşık 20 km mesafe var. Havaalanının şehre yakın olması Mardin gezisi için büyük kolaylık sağlıyor. Mardin uçak bileti almadan önce sizin için sıraladığımız durakları incelemenizi ve Mardin turu rotanızı buna göre planlamanızı öneriyoruz.

Devamı yarın…