Pasifik renk cenneti

Köklü tarihi ve gelenekleri ile keyifli bir kıyı kenti olan Kota Kinabalu, muhteşem yağmur ormanlarını, doğal ekosistemi, güzel resifleri ve farklı kültürünü keşfetmek için yerel ve uluslararası turistleri çağırıyor. Dünyanın dört bir yanından gelen tırmanıcı meraklıları, deniz seviyesinden 4.095 metre yükseklikte görkemli bir şekilde duran şehrin en ünlü simgesi Mount Kinabalu’ya akın ediyor. Doğa severler ve tırmanma meraklıları, bu botanik ve dağlık cennette özellikle Güneydoğu Asya’nın beşinci en yüksek doruğu olan Kinabalu Dağını görünce hayret içinde olacaklar! Bir doğa harikası olması Kota Kinabalu’yu şanslı başkent olarak nitelendirilmesinin sebebi.

Kota Kinabalu, Manukan Adası

Büyük tesisleri, su sporları ve berrak suları, Manukan Adası’na gelenleri denize, kuma ve eğlenceye doyuruyor. Kuş gözlemciliği için harika yerlerin yanı sıra keşfedilecek doğa yürüyüşü yolları da bulunmaktadır.

Kota Kinabalu, Tanjung Aru

Serin deniz meltemi ve yumuşak altın kumuyla gezip gevşemek için mükemmel bir seçenek olan plajda özellikle hafta sonları yerli halk ve turistler muhteşem günbatımının tadını çıkarmak için bekliyor.

Mari Mari Kültür Kulübü

Bu cennet gibi küçük köyde, Sabah şehrinin beş büyük etnik kökenden (Kadazandusun, Bajau, Murut, Rungus ve Lundayeh) nasıl atalarının yüzlerce yıl önce yaptığı gibi günlük hayatlarını nasıl yaşadığını görebilirsiniz.

Kota Kinabalu, Lok Kawi Vahşi Yaşam Parkı

Lok Kawi Vahşi Yaşam Parkı, Sabah bölgesindeki çeşitli yaban hayatı ve doğal güzelliği bir arada sunuyor. Burada sergilenen hayvanlar arasında Borneo Pigme Filleri, orangutanlar, Sumatran Kayıncıları ve çeşitli rengarenk kuşlar var.Malezya’nın en yüksek dağı olan Mount Kinabalu yanı sıra, turkuvaz rengi denizlerinde vizibilitesi 40 metreye kadar çıkan, dünya klasmanında dalış merkezleri, 130 milyon yıllık kadim yağmur ormanları, dünyanın en büyük kireçtaşı mağarası, içlerinde orangutanların ve kaplanların olduğu soyu tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan 286 endemik canlı türü, ilk yerleşimleri 25.000 yıl öncesine dayanan 30?dan fazla etnik kabilesi, çok zengin kültürü ile renkli bir ülke olan Malezya, gerçek bir Güney Asya deneyimi vadediyor.

Turistlerin en çok ilgi alanı olan Langkawi Adası, kristal berraklığında turkuaz renkli denizi, bembeyaz göz alıcı kumsalları, zengin deniz altı yaşamı ile Malezya adaları tam bir tatil cenneti.

Deniz-kum-güneş üçlüsünü vazgeçilmez gören tatilciler için bir cennet. Maymunlar cenneti olarak tanımlanan 278 basamaklı Budist Tapınağını, farklı dinlerin ve kültürlerin yaşadığı turistik yerleri ve Kamerun çay bahçelerini de gezmeyi unutmayınız... Malezyalı Aborjinlerin yaşam alanı Sabah ve Sarawak Adası’ndaki su içinde yaşayan ilkel kabileleri ve yabanıl hayatı mutlaka görünüz... Sarawak Milli Parkındaki Orangutan maymunlarına yem atarken dikkatli olunuz...

Malezya hakkında bilgi

Güney Asya’nın en istikrarlı, güvenli ve kolay gezilebilir ülkelerinden biri olan Malezya, 30 milyonluk nüfusa sahip ve federatif anayasal monarşi ile yönetiliyor. 13 eyalet ve ikisi Malezya yarımadasında, biri Borneo kısmında olan 3 federal bölgeden oluşuyor. Başkent Kuala Lumpur 3.8 milyon nüfusa sahip. 329,847 km kare alana yayılan Malezya, Güney Asya’da yer alan Malezya Yarımadası (Peninsular Malaysia) ile Güney Çin Denizi’nde yer alan Borneo Adası (Malaysian Borneo) olmak üzere biri birine oldukça uzak 2 ana kara parçasından oluşuyor. 31 Ağustos 1957 İngiliz sömürgeliğinden bağımsızlığını ilan etmiş. Halkın % 50.4 Malay, % 23.7 Çinli, % 11.0 yerliler ve % 7.1 Hintliler oluşturuyor. Resmi dil Malayca. Halkın büyük bir bölümü şahane İngilizce konuşabiliyor. Müslüman, Budist, Hıristiyan, Hindu, Daoist yanında birçok farklı din bulunuyor. Ülkenin %60’dan fazlası tropikal yağmur ormanları ile kaplı. Tarih öncesi dönemden beri var ola gelen yağmur ormanları, dünyada başka hiçbir yerde olmayan hayvanları ile dünyanın en zengin biyo çeşitliliğine sahip 12. ülkesi. Doğa sevenler için bir cennet gibi olan bu fırsatları Malezya eco turizm projeleri ile çok iyi pazarlıyor. Ülkenin Tayland, Endonezya ve Brunei Sultanlığı ile kara sınırı bulunuyor. Johor Bahru-Singapur arasında bulunan köprü ile de Singapur bağlantısı bulunuyor. Sulu Denizi ile Filipinler’e ve Güney Çin Denizi’yle de Vietnam’la deniz sınırı bulunuyor. Malezya Para Birimi Ringgit (MYR) (RM) 1 TL= 1.67 MYR ediyor. Elektrik Priz Tipi 230V/50Hz. İngiliz tipi 3 soketli pirizler kullanılıyor. Uluslararası elektrik adaptör dönüştürücülerinden kullanmak şart.

Devamı haftaya...