Ünlü oyuncu Sadi Celil Cengiz ikinci kez baba oldu. Eşi Hilal Cengiz’in Cuma günü öğlen saatlerinde sezeryan yoluyla gerçekleştirdiği doğumda bir erkek bebek sahibi olan Cengiz, oğluna Janberd adını verdi. Janberd 3 kilo 80 gram ağırlığında ve 52 cm boyunda dünyaya geldi. Sadi Celil Cengiz, mutluluğunu ‘Doğana kadar hiçbir şeyin farkında değildim. Meğer ilk ya da ikinci fark etmiyormuş, heyecan hep aynıymış. İlk oğlum Jan Nartan kardeşsiz büyümesin dedim, kardeş candır’ cümleleriyle paylaştı.

SADİ CELİL CENGİZ KİMDİR?

Sadi Celil Cengiz, 1 Şubat 1983 tarihinde Samsun, Çarşamba’da doğmuştur. Annesi Sevgi Cengiz, Çarşambaspor’un eski teknik direktörü Cemil Cengiz babasıdır. Çerkez asıllıdır. Ordu Fen Lisesi’nde 2 sene okuduktan sonra 3. Sınıfı Çarşamba Lisesi’nde okuyup mezun oldu. Sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdi. Sinema ve Televizyon Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. 2007-2008 yıllarında personel asteğmen olarak askerliğini yaptı. KPSS’ye girerek aldığı puan ile Edirne Kapıkule Gümrük Muayene Müdürlüğü’nde gümrük memurluğu yaptı. Bir süre sonra filmlerde oynamak için görevinden istifa etti. Sadi Celil Cengiz, öğretmen Hilal Cengiz ile evlidir.

Sadi Celil Cengiz birçok kısa filmde oynadı. 2012 yılında senarist ve yönetmenliğini Selçuk Aydemir’in yaptığı “İşler Güçler” dizisinde başrollerini Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Sadi Celil Cengiz paylaştı. 2015 yılında yönetmenliğini Çağan Irmak’ın yaptığı “Nadide Hayat” adlı sinema filminde Demet Akbağ, Yetkin Dikinciler, Sadi Celil Cengiz, Tarık Tarcan, Burak Can başrolerde oynamıştır.