Ünlü komedyen hayatını kaybetti! Son aylarda ruhsal sorunlar yaşayan Kazım Akboğa’nın hastanede tedavi gördüğü öğrenildi. Hayatını kaybeden 34 yaşındaki Akboğa’nın ölüm nedeni hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.  Almanya’nın güneyindeki Schweinfurt ketinde doğan Kazım Akboğa, liseyi bitirdikten sonra üniversiteye gitmek yerine yabancı dil eğitimi aldı. Bir süre inşaat işçisi babasının açtığı büfede döner sattı. Babası büfeyi kapatıp tekrar inşaatlara dönünce, o da reklam metinleri yazmaya başladı. Kısa metrajlı filmler çekti. Çektiği filmlere çevresi dahil kimse ilgi göstermedi. Ama o, “Filmlerimi kimse anlamadı” diyerek Berlin’e taşındı. 

13 MİLYON TIKLANDI

Berlin’de bir süre reklam ajansında metin yazarlığı yapan Akboğa, şarkı sözleri yazmaya başladı. Partilerde şarkılarını seslendirip para kazanmaya çalıştı. Çektiği klip ve şarkısı 13 milyon kişiye ulaşınca, Berlin şehir içi toplu yolcu taşıma şirketi yöneticileri, reklam yüzü olması için teklifte bulundu. Reklamda hem şarkısını seslendirdi, hem de oynadı. Bilet kontrol görevlisini canlandırdığı reklam filmi patladı. Sadece Berlin için çekilen film, tüm Almanya’da beğenildi. ‘Boşver Kazım’, o klipten sonra ülkenin en tanınan kişilerinden biri olmuştu. 

KAZIM AKBOĞA KİMDİR?

Almanya’nın güneyindeki Schwinfurt kentinde doğan Kazım Akboğa, ilk ve orta öğretimini bitirdikten sonra üniversiteye gitmek yerine yabancı dil eğitimi almayı tercih etti. İnşaat işçisi olan babasının açtığı büfede döner satışı yaparak geçimini sağlayamadıktan sonra aile büfeyi kapattı. Ardından babası eski işi inşaat işçiliğine geri dönerken, Kazım Akboğa da reklam metinleri yazmaya başladı. Metin yazarlığının yanı sıra kısa metrajlı filmleri ile dikkat çeken Akboğa, gösterilen ilgiden memnun kalmadığı gibi ünlü komedyen Akboğa, filmlerimi kimse anlamadı diyerek Berlin’e taşındı. Berlin’de reklam metinleri yazmaya devam eden sanatçı şarkı sözleri de yazmaya başladı. Partilerde söylediği şarkılar biraz ilgi görünce para kazanmaya başlayan Akboğa, özellikle şarkısına çektiği klip sosyal medyada tıklanma rekoru kırarak sanatçının milyonlarca kişi tarafından tanınmasını sağladı. (AKŞAM)