Acıbadem Fulya Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Reha Baran İrem Derici'nin sağlık durumu ile ilgili olarak şunları söyledi.: 'Hastamız İrem Derici; gastroenterit ve idrar yolu enfeksiyonu tanıları ile takip edilirken gelişen elektrolit dengesizlikleri, vücut toplam su dengesi bozuklukları ve solunum zorluğu nedeniyle yoğun bakım ünitesinde izlem ve tedaviye alınmıştır. Hastamızın tedavisi sürmektedir.' Son dönemde verdiği kilolarla gündeme gelen İrem Derici'nin sık sık hastalandığı iddia ediliyordu.

MERVE ÖZBEY: İREM GÜÇLÜ KIZDIR, TOPARLAR

İrem Derici'nin rahatsızlığını öğrenen yakınları hastaneye akın etti. Bilgi almak için hastaneye gelen Merve Özbey, “Hepimizin bildiği doktorunun yaptığı açıklama. Yoğun bakımda olduğu için sadece aile girebiliyor. Biz de göremedik henüz. Herkes içeride zaten. Dışarıda işlerimiz var onları halledip tekrar geleceğiz. Umudumuz iyi olması herkesin duasını bekliyoruz. Bir önceki hastaneye göre şu an daha iyi tabi. Tam açıklama yapacak bir şeyim yok benim de bildiğim sizin bildiğinizle aynı. Daha iyiye gittiğini duyduk. Hepimiz birazcık daha ümitlendik. Kritik bir durumu var mı bilmiyorum ama geldiğinde sağlıktan dolayı biraz şikayetleri vardı. Şimdi daha iyi biz de akşam doktorunun açıklamasını bekliyoruz. Konuşabiliyor. Her şey yolunda. İnşallah her şey yoluna girecek. İrem güçlü kızdır toparlar” dedi.

GONCA VUSLATERİ: HER ŞEY YOLUNA GİRECEK

Gonca Vuslateri ise, ”Ben iyi bir enerji alıyorum. Bir şey olacağını düşünmüyorum. Ailesi üzgünler biraz ama sonuçta takibinde oldukları bir tedavi sürecindeler ama her şey yoluna girecek” şeklinde konuştu.

'GÜNDE BİR-İKİ ŞİŞE BİRA İÇİYORDU'

Cengiz Semercioğlu dün köşesinde İrem Derici'den şöyle bahsetmişti: 

Arpa suyu diyeti... 

Bir süredir çok zayıfladığı konuşulan, çok kilo verdiği haberleri çıkan İrem Derici hastaneye kaldırıldı. Bu yüzden doktor raporuyla 20 Eylül Ankara Atılım Üniversitesi, 23 Eylül Yenikapı, 24 Eylül İstanbul Çekmeköy konserlerini iptal etti. Gerçekten sağlıksız besleniyordu İrem... Son dönemde yediği içtiği hiçbir şey yoktu, sadece günde bir-iki şişe bira içiyordu... Başka yediği bir şey yoktu. Sonunda vücut iflas etti. Umarım arpa suyuyla hayatın geçmeyeceğini öğrenmiştir İrem, geçmiş olsun diyorum kendisine...

İREM DERİCİ'NİN SAĞLIK DURUMU HAKKINDA HASTANEDEN İKİNCİ AÇIKLAMA

"2 gün önce hastanemize geldi, yoğun bakımda takip ediyoruz, bilinci açık sohbet edip gazete okuyabiliyor. Kendisi bundan bir hafta önce şikâyetler üzerine tedavi altına alındı. Makine desteği falan yok, durumu şu anda iyi görünüyor. Böbreklerinde sorun yok normal çalışıyor. Bazı değerleri tam istediğimiz şekilde oturmadı ondan kontrol altında tutuyoruz ama bunu günler içinde azalacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde daha güzel haberler vereceğiz. Ara sıra ateşi çıkıyor ama durumu iyi."
 
İREM DERİCİ'NİN MENAJERİNDEN AÇIKLAMA

Seren Serengil'e açıklama yapan İrem Derici'nin menajeri Özgür Aras ise, "Yediği ve içtiği bir şeyden enfeksiyon kaptı. Böbrek ve bağırsaklardan enfeksiyonu geçirmeye çalışıyorlar" dedi.

'TEK YÖNLÜ DİYET YAĞ DOKUSUNA ZARAR VERİR'

İç Hastalıkları Uzmanı Ayça Kaya, Kanal D ile Günaydın Türkiye programında İrem Derici'nin durumunu yorumladı. İç Hastalıkları Uzmanı Ayça Kaya 'İrem Derici neyi yanlış yaptı, neyi yapmamalıydı?' sorusuna şöyle cevap verdi:

İrem Derici çok ünlü, başarılı ve sahne önünde olan bir isim. Dans ediyor dolayısıyla insanlar bedenine bakıyor ve o da bunu hissettiği için bedeninin ince ve zayıf olması gerektiğini düşünüyor. Yağ dokusu bizim vücudumuz için çok önemli bir organ. Tek yönlü diyetler, uzman görüşü olmadan yapılan diyetler de direk yağ dokusunu etkiler. Sanırım İrem Derici'nin yaptığı diyet de tek yönlü bir diyetti. Vücut ağırlığının yüzde otuz beşini kaybetti. Bu yüzden de bağışıklığı çöktü, en ufak bir enfeksiyon problemiyle bile baş edememeye ve ishal olmaya başladı. İshal de vücuttaki sıvı dengesini bozduğu için İrem Derici'nin vücudunun fonksiyonları bozuldu ve beraberinde nefes alamama problemleri geldi. Bu yüzden de yoğun bakıma alındı. Yoğun bakımda bunların hepsi çok güzel tedavi edilebilir. Umalım ki iyileşsin.(Posta)