Ünlülerin garsonlar ve valelerin yanı sıra sokak satıcıları ve müzisyenlerine verdikleri bahşişler mercek altında. Bakalım bahşiş konusunda kim ne kadar cömert. Yanında para balyasıyla gezen Bülent Ersoy bahşişin kraliçesi. Megastar Tarkan hesabın 10 katı bahşiş öderken müzisyen ailenin kızı Sibel Can, sokak çalgıcılarına kesenin ağzını sonuna kadar açıyor.

HANGİ ÜNLÜ NE KADAR CÖMERT?

Dışarıya para balyasıyla çıkan, etrafını saran sokak çocuklarına 60, çiçekçiye 20 lira veren Bülent Ersoy, garsonlara bıraktığı 2 bin lira ile bahşişin kraliçesi. Pizzacıda garsonlara 1.750 lira bırakan Tarkan ile sokak çalgıcılarına 500 lira veren Murat Yıldırım, Diva’nın peşinde.Doğum gününde çalan çalgıcılara 35 lira veren Cengiz Coşkun ile valeye 20 lira uzatan Hülya Avşar ise listenin en altında... Hülya Koçyiğit’in torunu Aslışah Alkoçlar, geçen aylarda Taksim’de Türkçe şarkı söyleyen Ugandalı bir müzisyene bin dolar bahşiş verdi. Alkoçlar, Türkçe şarkı söyleyen sokak sanatçısına destek olmak istediğini söyledi. Almanya'nın Siegburg kentine giden Tarkan, Türk garsonların ilgisini karşılıksız bırakmadı. İki pizza, bir salata ve içecek siparişi veren Tarkan, 195 lira tutan hesap için toplam 1.750 lira ödedi. İki yıl önce Asmalımescit’te dostlarıyla yemek yiyen ünlü şarkıcı Sibel Can, mekan çıkışı sokak çalgıcılarının yoğun ilgisi karşısında kayıtsız kalamadı. Çalgı grubuna 1.200 lira veren Can, bahşişin miktarını soran gazetecilere, “Para konuşmak ayıptır. Ben müzisyen kızıyım. Onları görünce içimden para vermek geldi” demişti. Kızı Zehra’yla Etiler’de yemek yiyen Hülya Avşar, mekan çıkışı 20 lira uzattığı valenin “Az değil mi?” sözü üzerine sinirlenerek parasının üstünü talep etmişti. 

"ÜZERİMDE SADECE 10 LİRA VAR"

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Fernandao, geçen günlerde Asmalımescit’te eğlendiği mekanın çıkışında vale engeline takıldı. Görevli valei Fernandao’ya “Ücreti eksik ödediniz” deyince Brezilyalı golcü kırık Türkçesiyle “Üzerimde 10 lira var. Bunu verebilirim” demiş ve 10 lira ödemişti.