Sunucu Murat Başoğlu ile Burcu Başoğlu Kabadayı'nın, kamuoyunda büyük tepki çeken suçlamayla yargılandığı ve beraat ettiği davanın temyiz sürecinde yeni bir gelişme daha yaşandı. Başoğlu'nun Bodrum Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen beraat kararını daha önce usul yönünden eksik sebebiyle geri gönderen Bölge Adliye Mahkemesi, bu kez de başka bir usul hatasından dolayı dosyayı Bodrum'a iade etti.

Bodrum 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde "Hayasızca hareketlerde bulunmak" suçundan yargılanarak beraat eden sunucu Murat Başoğlu ve yeğeni Burcu Başoğlu hakkındaki dava dosyası, Bodrum Cumhuriyet Savcısı Fatma Atasoy'un itirazıyla 13 Mart 2018'de temyiz için İzmir Bölge Adliye Mahkemelerine gönderilmişti. Bu mahkemeler bünyesinde "cinsel saldırı" ve "taciz" gibi suçların temyiz incelemesini yapan 15. Ceza Dairesi dosyayı inceledi. Mahkeme, dosyayla ilgili olarak davada 'tanık' olarak dinlenen Burcu Başoğlu'nun kocası Selçuk Kabadayı'ya tebligat yapılmadığını belirledi. Daire, bu eksikliğin giderilmesi için dosyayı Bodrum'daki mahkemeye geri gönderdi. Bu eksik tamamlandıktan sonra dosya yeniden İzmir'e gönderildi. Ama dosyada bir hata daha bulundu.

Dosyayı tekrar inceleyen Cinsel Suçlar Dairesi, dosyada bu kez başka bir eksiklik daha buldu. Daire, Bodrum'daki yargılama sürecinde Başoğlu'nun kendisini yargılayan hakimi reddettiğini, başka bir hakimin yargılamayı yapmasını istediğini, ancak mahkemenin bu talep hakkında karar vermeden, dosyayı karara bağladığını belirledi. Bunun usul yönünden bir hata olduğunu belirten İzmir'deki Bölge Adliye Mahkemesi'nin ilgili dairesi, dosyayı Bodrum'a geri gönderdi. Başoğlu'nun yargılayıp beraat ettiren mahkeme, tekrar duruşma yapacak ve bu hatayı düzelttikten sonra dosyayı temyize tekrar gönderecek.

Şimdi bu durumda dosyada nihai karar istinaf incelemesinin ardından verilmiş olacak. Bu dava öyle kolay kolay kapanmayacak gibi! Şahsi düşümcem sadece Murat Başoğlu değil Burcu Başoğlu Kabadayı' nın da Murat Başoğlu kadar suçlu olduğunu ve her iki tarafında gerekli cezayı alması! Her ikisininde bileti kesilmeli ve iyi bir ceza almalılar.

Bakalım ilerleyen dönemlerde ne gibi değişiklikler olacak.

Sevgi ve hoşgörü ile kalın.