Beşiktaş maçından önce son haftalarda futbolda oynanan orta oyunundan biraz bahsetmek istedim. Şampiyonluk yarışında nasıl bir takımın sistemli olarak kollanması ve şampiyon yapılmaya çalışılması gibi.. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, divanda konuşmasında açıkladığı “Biz iğneyle işleye işleye şampiyon olacağız” sözü ve “size buradan açıklayamayacağım şeylerle şampiyon olacağız” sözü... Bizim halk lügatında biri bir şeyi söyleyip açıklamıyorsa bunda bir iş var demektir. O açıklamasa da bir hafta önce Beşiktaş maçında hakemin kartlarla Beşiktaş’ı boğması, Galatasaray’ın on ikinci adamı gibi Galatasaray’ı galip getirmesi... Sezonun ilk maçını hatırlayalım. Beşiktaş tarihi farkı kaçırınca Terim maç sonu tacımız verilmedi diye ağlamıştı ve bu maçta öyle ayarlandı ki haksız taç itirazı yapılırken Beşiktaş’ın yediği gol.

Bunlar tesadüf mü acaba? Hakem düdüğü astı ama bir takımın geleceğiyle oynayarak. Bu hafta Rize-Galatasaray maçında orta oyununun son perdesini seyrettik. Bir maç nasıl katledilir? Nasıl Galatasaray’a verilir? Hakem sarı kırmızı forma giyse bu kadar etkiledemezdi veya Terim maçı yönetseydi bu kadar yanlı karar veremezdi. Bir takımdan üç puanı alıp diğer takıma milyonların önünde vermesi...

TFF, MHK ve yayıncı kuruluş bu oyunun baş aktörleri. Evet Başakşehir şampiyon olursa reyting gelir. Zarar etmek var. Milyonlarca futbol seyircisi bu oyunlardan bıktı. Maç sahada oynansın. Yıllar önce Süleyman Seba’nın söylemi aklıma geldi: “Ben haram kupa kulübüme sokmam şerefsiz birinciliği şerefli ikinciliğe tercih ederim.”

Yazık yıllardır bir arpa boyu yol gidemedik. Zaman değişiyor, aktörler değişiyor ama bu işler değişmiyor. Malatya’da teşvik Ankaragücü’nde teşvik hakem hatası oluyor ve bu hep Galatasaray lehine oluyor. Ne maksatsa yıllardır Beşiktaş, Fener, Trabzon hep mağdur. Galatasaray istisna... Fenerbahçe dağıtılıyor. Başkanı Aziz Yıldırım’ın iki yılı hapiste geçiyor ama birtakım güçler ve TFF çıkardığı yasayla geçmişi kapatıyor. Rize-Galatasaray maçını seyrettikten sonra Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor yöneticileri boşuna transfer yapmasın. Bu paraların onda birini kulis, yemek vs. gibi harcamalarla TFF, MHK ve yayıncı kuruluşu markaja alsın. Galatasaray Başkanının dediği gibi iğneyle işler gibi insanları işleyerek zaten ibre sizden yana dönüyor. Milyonlarca euro para da kasalarında kalır. Zaten ekonomik sıkıntı var maç sahada oynuyor güzükse de gerçek maç sahanın dışında.

U17 Türkiye Şampiyonu

Saha içi maç amatör kümelerde oynanıyor. Uzun yıllar yöneticiliğini de yaptığım Çubukluspor takımının U17 şampiyonasında Türkiye şampiyonluğunu kazanması gibi.. Hakem kulisi olmadan, alın teriyle mücadele ederek hakkettikleri bir Türkiye şampiyonluğu.. Kulüp Başkanı Coşkun Tosun’u, tüm yöneticileri, hocaları, futbolcuları ve Çubuklu halkını tebrik ediyorum. Hepimizin emeğine sağlık. Yukarı ligler ne kadar yozlaşmıssa amatör ligler hala temiz. Hala ümidimiz var.