Fatih Terim'in görevden alınmasından sonra A Milli Futbol takımının başına Mircea LUCESCU getirildi. Ben yerli bir hocanın getirilmesini isterdim ancak yabancı hoca tercihi yapıldıysa LUCESCU en doğru isimdir. Türkiye Liginde Galatasaray'ı şampiyon yapan, şampiyonlar Liginde çeyrek final oynatan, bu başarısının ardından ödül olarak kovulan!!! bir diğer büyük takımımız Beşiktaş'ı 100. yılında şampiyonluğa taşıyıp aynı kaderi yaşayan LUCESCU 13 yıl aradan sonra yeniden ülkemize geri döndü. Kaderin cilvesi diyelim Fatih Terim'i takımın başına getirmek için LUCESCU Galatasaray'dan gönderilmişti. Şimdi A Milli Takımdan gönderilen Fatih Terim'in yerine LUCESCU getirildi.

2018 Dünya Kupası Elemelerinde çok önemli maçlara çıkacağız. Eylül ayında önce Ukrayna deplasmanına gideceğiz ardından Türkiye'de Hırvatistan ile karşılaşacağız. Ekim başında İzlanda ile evimizde oynayıp, Finlandiya karşılaşmasıyla grup maçlarını tamamlayacağız. LUCESCU yaptığı ilk açıklamada; Riva'ya kapanarak önceki oynanan maçların kasetlerini izleyeceğini ardından kolları sıvayıp sahaya ineceğini söyledi. LUCESCU takıma olumlu bir hava getirecektir ancak bu durum gruptan çıkmamıza ve dünya kupasına katılmamıza yeterli olacak mı emin değilim. 

Aslında konuşmamız gereken A Milli Futbol takımın başına kimin getirildiği değil, Türk Futbolunun iyi yönetilmediği konusudur. Bu bağlamda; Günü kurtarmak yerine geleceğe yönelik adımlar atılarak proje geliştirilmelidir. AR-GE çalışmaları yapılarak bir sistem geliştirilmeli ve bu sistem doğrultusunda yola devam edilmelidir. Burada sorulması gereken Türk futbolunu yönetenler mevcut durumun değişmesini istiyor mu yoksa istemiyor mu? Eğer istiyorsa herkes elini taşın altına koymalı, yurt dışından Almanya, İngiltere, Belçika nereden olursa olsun bir örnek alınabilir ve bu Türk Futboluna uyarlanabilir. Ya da tamamen milli ve yerli bir sistem geliştirilebilir.

Önümüzde bir İzlanda örneği olmasına rağmen hiç merak edip İstanbul'un bir ilçesi kadar nüfusu olan bu küçük ülkenin kısa sürede bu başarıya nasıl ulaştığını araştırma gereği duyduk mu acaba? Euro 2016 elemeleri öncesine kadar hiçbir başarısı olmayan hatta grup kuraları çekilirken biz dahil futbol ülkesi olarak tabir ettiğimiz tüm Avrupa ülkelerinin gruplarında yer almasını istedikleri İzlanda, şuanda aman İzlanda bizim grupta olmasın deme noktasına geldiyse bu durumu bir araştırmak lazım diye düşünüyorum. Türk Futbolunu yönetenler İzlanda'nın bu başarı hikayesi üzerine bir Ar-Ge çalışması yapmış olsa şuanda başka konuları konuşuyor olurduk. 

Ülkemizde bu konulara kafa yoran, Türk Futbolunun bir sistemi olması gerektiğini düşünen ve bunu kendisine dert edinen Teknik Direktör ve spor adamlarımız var, bunları hepimiz biliyoruz. Önemli olan bu insanların fikirlerine değer vermek ve Türk futboluna hizmet etmelerini sağlamaktır. Bunu başarabilirsek Türk Futbolunun geleceğini kurtarabiliriz.