Beşiktaş sezonun son maçındaki evinde ağırladığı Kasımpaşa'yla adeta formalite maçı oynadı. Ligin birincisi, ikincisi, üçüncüsü belli. Dördüncüsünün belli olduğu maçın takım adına tek önemli olayı 4 yıllık Beşiktaş macerasını Milli Takım'a gidip sonlandıran Şenol Güneş'in veda maçı olmasıydı. Şenol Hoca'nın kazandırdıkları:?Dört yılda 2 şampiyonluk, Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye tarihinde galibiyet rekoru ve gurup lideri olarak ilk 16'ya kalınması. Sahte imparator değil. Efendiliği ve başarılarıyla Beşiktaş taraftarının gönlünde yeri ayrı olarak kalacaktır.

Bu sezon hafızalarda ve vicdanlardaki şampiyonluk yarışında var hakemlerinin eyyamı oldu. Bir takım nasıl yarışı kazanır son üç maçta net olarak seyredip gördük. Kümeye düşen bir takımın elinden Türkiye Kupası'nın nasıl mağdur edildiğini seyrettik. Yayıncı kuruluşun nasıl yanlı yayın yaptığını Başakşehir maçında seyrettik.

Beşiktaşlı bir oyuncuya dudak okutarak federasyonda yasa çıkartıp ceza verenlerin Başakşehir-Galatasaray maçında olayları nasıl örtme yoluna gittiklerini gördük. Kazanınca iyi kaybedince nasıl çirkefleşildiğini, milyonlarca insana nasıl örnek olunduğunu, yumrukları gördükten sonra ismi büyük insanların kendi ego ve menfaatleri için ne kadar küçüldüklerine şahit olduk.

Hiç olmadığı kadar saha içi değil masa işi var. Ne diyelim Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in dediği gibi "İşleye işleye kazanılan şampiyonluk" hayırlı olsun. Fedarosyon mutlu, yayıncı kuruluş mutlu. Başakşehir şampiyon olsaydı reyting yerlerde olurdu. Yayıncı kuruluşun Başakşehir-Galatasaray maçındaki görüntüleri makaslayıp ardından gelen abonelik iptallerinden sonra servis etmesi ne kadar dürüst bir yayın yaptığının ne kadar taraf olduğunun göstergesi. Futbol değil bir orta oyunu gibi seyrettik ne yazık ki.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman da yönetimi de seyretti. Yönetim olarak alkışlar artık. Nasıl olsa herkese hoş görünme çabasında. Belki ileride o da kendisini fedarosyana atar başkan olarak. Ne şiş yansın ne kebap. Perde kapandı tiyatro bitti. Beşiktaş'ın üçüncülüğünü alkışlıyoruz. Umudumuz yeni sezon. Ligimiz güzel olacak.