Süper Lig ara verdi, ben de biraz nefes aldım ve yeniden birlikteyiz. Ligin ikinci yarısı başlamadan önce uzun zaman sonra Beşiktaş adına oluşan olumlu gelişmelerden ve bazı nahoş durumları anlatmak gerekiyor.

Ligin ilk yarısında Beşiktaş'ı hayli zorlayan ve puan kayıplarına neden olan eksik mevkilerin bir kısmına yapılan transferlerin kampa yetişmesi ve maddi olarak külfet oluşturmaması olumlu bir gelişme. Nitekim, Burak Yılmaz, Türkiye standartlarında alınabilecek en uygun ve en iyi santrafordur. Sosyal medya üzerinden Burak Yılmaz'ın alınmasına tepki gösterenler var. Burak'ı tartışmaya açanlara baktığımızda, oluşacak kaos ortamından faydalanmak ve başkanlık seçimlerinde rüzgârı arkasına almak isteyenleri görüyoruz. 6 yıl önce yaşanmış bir pozisyonun arkasına saklanıp taraftarı kışkırtarak başkanlık yarışında avantaj elde etmeyi düşünenler, kulübün alacağı yarayı hiç hesaba katmıyor. Trübünleri gazlarken, Beşiktaş'ın da geleceğini tehlikeye atıyor.
Aklı başında her Beşiktaş taraftarı, zamanında Yusuf Şimşek'le gelen şampiyonluğu ve öncesin hatırlamalı. Her takımın formasını giymesine rağmen 100. Yıl şampiyonluğunda önemli rol oynayan Sergen Yalçın'ı da... İşte bu sebeple, mevzu bahis Beşiktaş'ın çıkarıtır, geri kalan ise teferruat...

* * *

Bir diğer transferimiz Mirin ise maliyeti, yaşı, seriliği ve Şenol hocanın tavsiyesiyle alınmış olması bebebiyle kağıt üzerinde çok mantıklı bir transfer olarak duruyor. Umarımbeklenen gelişimi gösterip, uyum sağlar ve takıma katkı sağlar. Beşiktaş taraftarının özlemle aradığı Tosiç, Marcelo ikilisinin özlemini bir nebze olsa dindirir.

Son olarak Beşiktaş için bu transfer önemli olsa da, asıl eksiğin sağ bek ve efektif bir ortasaha olduğu gün gibi aşikardır. Eğer kötü geçen ilk yarı macerasına rağmen hâlâ bir hedef ve bir ümit varsa, acil olarak takıma bir sağbek ve Oğuzhan'ın yerine Adem Ljajic ile pas oyunu yapacak, takımın birinci ve üçüncü bölgesi arasında köprü olabilecek bir 8 numara alınmalıdır.
Nitekim, bu sezona kadar oynattığı her oyuncuyu satıp, istemediği oyuncuları dayattığınız Şenol hocaya biraz nefes aldırıp, istekleri yönünde daha fazla adımlar atılsa Beşiktaş için hem güzel futboldan, hem de şampiyonluk umudunu yüksek tutmaktan bahsedebiliriz.

İkinci yarıya iyi bir başlangıç, hem takıma hem tribünlere moral motivasyon aşılayacaktır...