Süper Lig'in lideri, Galatasaray derbisinde kazanılan zaferin moraliyle çıktı Olimpiyat Stadı'ndaki Karagümrük maçına. Beşiktaş'ın bu sözündaki en güzel oyunlarından birini izledik. İzleyenler de keyif aldı oyundan ve bol gollü karşılaşmadan.

Karagümrük, karşılaşmayı Vodafone Arena'da oynamak istedi ama TFF olumsuz yanıt verdi. Bu karar, daha önce verilen kararlarla çeliştiği için dikkat çekti. Hatta "eyyam" olarak yorumlandı. Haksız da sayılmazlar.

4-1'lik skor, aynı zamanda TFF'ye de mesaj gibiydi. Sergen hocanın Beşiktaş'ı her hafta üzerine koyarak devam ediyor ve liderlik koltuğuna iyice yerleşiyor. Hocanın, yedekler dahil tüm takımı sahiplendiğini ve hepsinden maç maç faydalandığını görmek, aynı zamanda oyunculardaki "takım" ruhunun giderek güçlendiğini görmek bizleri de mutlu ediyor.

Beşiktaş, Karagümrük maçına hızlı başladı. Karşılaşmanın 5. dakikasında Abubakar'ın N'Koudou ile buluşturduğu top, araya giren Karagümrüklü futbolcu sayesinde kornere gitti. 14. dakikada Atiba'nın Abubakar'ın pasıyla ceza sahasında buluştuğu topu az farkla dışarı göndermesi de ilk dakikaların kaçan pozisyonuydu. 42. dakikada da Abubakar net bir gol pozisyonu kaçırdı. Ama bunun 2 dakika sonrasında N'Koudou'nun pasıyla topu önüne alan Abubakar, beklenen golü attı ve takımını devre arasında soyunma odasına 1-0 önde götürdü.

İkinci yarıda Karagümrük geri çekilip rakibini sahasında karşılayınca, Beşiktaş'ın sağlı sollu ataklarını seyrettik. 50. dakikada Abubakar'ın soldan Larin'le buluşturmak istediği top defanstan sekti. Topu önünde bulan Mensah'ın uzak direkten filelere göndermesiyle skor 2-0'a geldi.

66. dakikada soldan Rıdvan'ın ceza sahasına girip çıkardığı ortaya kayarak vuran Larin, Beşiktaş'ın 3. golünü kaydetti ve farkı da açtı. 4 dakika sonra Abubakar'ın vuruşu Karagümrük oyuncusu Viviano'dan döndü ve Mensah'ın önüne düşen topu düzgün bir vuruşla tamamlayarak takımının 4'üncü gülen imza attı.

Fark açıldıktan sonra Sergen hoca, oyuncu değişiklikleriyle rotasyona giderken tüm oyuncuların takımın bir parçası olduğunu mesajını da vermiş oldu. 78. dakikada Beşiktaş ceza sahasında Rosier'in N'Diaye'ye yaptığı faul sonrası verilen penaltıyı Borini gole çevirdi. 82. dakikada Gökhan Töre, sağdan taşıdığı topu ceza sahasında Ljacic'le buluşturdu. Ljacic topu filelere gönderse de VAR ikazıyla gol iptal edildi. Çalan son düdük, aynı zamanda maçın 4-1'lik skorunu da ilan etmiş oldu.

Bu galibiyet, liderliğin sürmesi kadar güzel oyunuyla da taraftarı mutlu etti. Sergen hoca ve takım alkışı haketmeyi sürdürüyor.