Sivas Platforma ve Sivaslılar Konfederasyonu'nun ev sahipliğinde yapılacak olan sempozyuma, Cumhuriyet Üniversitesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Kültür Ve Turizm Bakanlığı, Marmara Üniversitesi, Sancaktepe Belediyesi , Sivas Belediyesi , Sivas Valiliği, Türkiye Radyo Ve Televizyon Kurumu gibi kuruluşlar destek veriyorlar. 

Sempozyum Cemal Reşit Rey Konser Salonunda 17 Ekim Çarşamba günü saat 9.30'da Platform Başkanı, Konfederasyon Genel Başkanı ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem'in açılış konuşması ve açılış töreniyle başlayacak. Protokol konuşmalarının dışında sinevizyon gösterisi yapılacak.  Bildiriler birinci gün CRR'de, ikinci gün İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı'nda sunulacak. Muzaffer Sarısözen'in çeşitli yönlerini anlatılacağı sempozyuma, araştırmacı, yazar, bilim adamı olmak üzere otuz kişi katılacak. 

Muzaffer Sarısözen'ın ölümünün 55. Yıldönümü Sempozyumu münasebetiyle Süleyman Şenel'e Sarısözen'in  yazılarından oluşan 1024 sayfalık bir kitap hazırlatıldı. 

17 Ekim 2018 Çarşamba günü akşam Cemal Reşit Rey Konser salonunda, Uğur Kaya'nın yönetiminde Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu (TRT Sanatçıları Ve İTÜTürk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri ve öğrencilerinin katılımıyla) bir konser verecek. 18 Ekim 2018 günü akşamı aynı yerde Nurettin İlhan yönetiminde İBB Kent Orkestrası Türk Halk Müziği Topluluğu, TRT sanatçıları, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğretim üyeleri, öğrencileri ve konuk sanatçıların katılımıyla konser verecek. Her iki konsere halk oyunları ekipleri de katılacak.  

Ahmet ÖZDEMİR