Bilge Olgaç'tan Türkan Şoray'a, Biket İlhan'dan Işıl Özgentürk'e, Yeşim Ustaoğlu'ndan İlksen Başarır'a, pek çok film yönetmiş kadınların, film yapım deneyimlerini ve bu süreçte hissettiklerini, verdikleri mücadeleyi ya da dünyaya bakış açılarını, kendi yolculukları ile birlikte anlatan Su Baloğlu ve Merve Bozcu, "Onun Filmi"nde, kadınlar için sinemada değişmeyen davranışları da ironik bir dille anlatıyor.

SETTE KADIN YÖNETMEN OLMAK

Türkan Şoray'ın ilk filmini çekerken yönetmen olarak sette yaşadığı heyecan, Nisan Akman'ın aynı seti paylaştığı eşi ile yaşadığı "Yapımcı-Oyuncu-Yönetmen" çelişkisi, kamera grubunda kendilerine yer bulamazken bu gün ödüllü filmlerin yönetmenleri olan kadınlar, ONUN FİLMİ'NDE, ilk film deneyimlerini büyük bir samimiyetle anlatıyorlar.

ONUN FİLMİ, SU BALOĞLU VE MERVE BOZCU'NUN DA İLK FİLMLERİ

Su Film çatısı altında T.C. Kültür Bakanlığı desteği ile çekilen 'Onun Filmi' aynı üniversitede sinema bölümünde master öğrencisi olan Merve Bozcu ve Su Baloğlu'nun da ilk filmleri. Filmin enteresan sahnelerini ise, iki genç kadının yaşadığı zorlukları da aynı anda perdeye taşımaları oluşturuyor.

ONUN FİLMİ 31 MAYIS'TA VİZYONA GİRİYOR!

Uluslararası Adana Film Festivali'nde açılışını yapan, İstanbul Film Festivali'nde Ulusal Belgesel Yarışma bölümünde finalist olarak yarışan, Houston Türk Filmleri Festivali'nde açılış filmi olarak gösterilen "Onun Filmi" 31 Mayıs'ta izleyici karşısına çıkıyor.

Belgesel filmlerin sinema salonlarında kendilerine çok az yer bulabildikleri şu günlerde, "Onun Filmi" iki genç kadının film yapma yolculuklarını ve bu yolculuk sırasında yönetmen kadınların geçmiş ve bugününü içtenlikle anlattıkları kaçırılmaması gereken bir ilk film çekme serüveni.