Engelliler Daire Başkanlığı'nı ilk kuran belediye olarak tarihe geçen Mersin Büyükşehir Belediyesi, yine bir ilke imza atıyor. Mersin Belediyesi, dünyanın ilk "Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali"ni gerçekleştiriyor. Festivalde dünyanın değişik ülkelerinden 19 engelli sanatçı ile Türkiye'den 69 engelli sanatçı eserlerini sergileyecek. 11 Ekim-15 Ekim arasında yapılacak festivalde, engelli sanatçıların performansları yanında, yöresel lezzetler de görücüye çıkacak. Festivalin dünyada bir ilk olacağını belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Engelliler bize Allah'ın emaneti. Biz engelsiz bir Mersin ortaya çıkarmak için çalışıyoruz. Bu yolda büyük aşama kaydettik. Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali ile de bu çalışmalarımızı taçlandırmak istedik" dedi.

ENGELSİZ İBADETHANE

Festivalin tanıtıldığı toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin'in cadde ve sokakları yanında, tarihi yerleri, mesire alanlarının da engelliler için ulaşılabilir hale getirilme yolunda önemli aşamalar kaydettiklerini anlattı. Kocamaz, "Sahillerimizi de engellilerin kolay ulaşımına göre dizayn ediyoruz. Ortopatik engelliler için ayrı, görme engelliler için ayrı olacak şekilde denize girebilecekleri alanlar düzenledik. Bunu tüm sahillerimizde yaygınlaştıracağız" dedi. Kocamaz, Mersin'de ibadethanelerin de engellilerin erişimine uygun hale getirmek için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali'nin baş konuğu, görme engelli ressam Eşref Armağan olacak. Toplantıda konuşan Eşref Armağan, Mersin'de engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için yapılanları duyunca Başkan Kocamaz'a dönerek "Bu gidişte tüm engelliler Mersin'de toplanacak" diyerek espri yaptı. Armağan, dünyada bir ilk olacak festivalin kendisini duygulandırdığını söyledi.