İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Galerisi (İKÜSAG), sanat sezonunun üçüncü sergisinde “göç” temasına odaklanıyor. Akademisyen-sanatçı Prof. Mehmet Alagöz’ün eserlerinin yer aldığı sergi, 4 Aralık Çarşamba günü, saat 15.00’te İKÜ Ataköy yerleşkesinde gerçekleşecek açılış kokteyli ile sanatseverlerin beğenisine sunulacak

Misafir işçi olarak gittiği Almanya’da göçmen olarak yaşadığı dönemi sanatına yansıtan Mehmet Alagöz, ağırlıklı olarak insan merkezli portre çalışmalarıyla ön plana çıkıyor. Sanatçı, resimlerinde daha çok, Almanya’da yaşayan Türk işçiler ve onların Alman okullarında okuyan çocukları ile iki nesil arasında ortaya çıkan farklılıklara, yalnızlığa, oradaki Türk işçilerin politik duruşlarına yer veriyor. Kendisinin ve milyonlarca Türk vatandaşının benzer durumlardan etkilendiğini dile getiren Alagöz’ün, göç ve göçmenlik konusunda çok sayıda eserinin yanı sıra Almanya ve Türkiye’de “yabancı işçiler” başlığıyla açtığı çok sayıda sergisi bulunuyor.

Almanya’dan Türkiye’ye kesin dönüş yapmasının ardından eserleri portre özelliğinden arınan Alagöz’ün oluşturduğu figürler, zamanla daha anonim bir boyut kazandı. Dolayısıyla sanatçının bu bakış açısı son çalışmalarını, bakılan objeye daha mesafeli, soyutlamanın, çizgisel değerlerin, motifin ön planda olduğu yapıtlar haline getirdi.

Alagöz’ün 25’e yakın eserinin yer aldığı sergi, 1 Ocak Çarşamba gününe kadar ziyaret edilebilecek.