Filmin oyuncuları, senaristi Murat Taşkent  ve yönetmeni Murat Onbul, sette düzenlenen basın toplantısında basınla bir araya geldi. Kahkahaların havada uçuştuğu toplantıda oyuncular filmi ve canlandırdıkları karakterleri ilk kez anlattılar.

"FIRINCININ KARISI"'NIN OYUNCULARI ROLLERİNİ İLK KEZ ANLATTI

Komedinin sevilen isimlerini  bir araya getiren "Fırıncının Karısı''nda Alper Kul fırıncı Mustafa, Büşra Pekin fırıncının karısı Ferdane ve Ferdane'nin kardeşi Ramazan karakterine ise Korhan Herduran 'ın hayat verdiği film seyirciye kahkaha dolu bir yolculuk vaad ediyor.

Çekimler süresince çok eğlendiklerini ve çok iyi anlaştıklarını söyleyen Büşra Pekin canlandırdığı Ferdane karakterini anlattı; " Ferdane çok tatlı bir kadın, çok naif, ben çok sevdim. Aslında bizim tipik Türk kadınına çok benzeyen karakter özellikleri var ama tabi bu komedi filmi olduğu için üzerine bir şeyler daha ekledik. Meraklı bir kadın. Kocasının başına bir anda gelen değişimden sonra kardeşini yanına alıp,  kocasını takip etmeye başlıyor.  Kocasından çekinen ama kardeşine de bir tık hayatı dar eden bir durumu var. Çok güzel ,çok tatlı sahneler çektik beraber. " dedi.

Büşra Pekin'le ilk kez kamera karşısına geçtiklerini söyleyen Alper Kul ise Fırıncı Mustafa'yı şöyle anlattı; " İç Anadolu'nun yağız delikanlısı bir adam.  Büşra eşim Ferdane karakterini oynuyor. Mustafa çok kıskanç, çok maskülen bir adam. Günün birinde bu adamın huyu birden değişmeye başlıyor. Bir sebepten dolayı aksi davranmaya başlıyor. Ferdane de doğal olarak ne oldu benim kocama diye eşini takip etmeye başlıyor. Komik ve keyifli bir iş olduğunu düşünüyoruz."

Ferdane'nin kardeşi Ramazan karakterine hayat veren genç oyuncu Korhan Herduran ise rolünü şu şekilde anlattı; " Ferdane, eşinin farklı hareketlerini gözlemlemek için Ramazan'ın yardımına ihtiyaç duyuyor .  İstemeye istemeye ablasına eşlik ederken liseden arkadaşı Hacer'le karşılaşıyor. Ramazan'ın da hikayesi orada başlıyor."

Filmde Hacer karakterini canlandıran Seda Türkmen ise "Filmin iki kesimi var; Bir kovalayan Ferdane ve Ramazan bir de kaçan, iş çeviren kısmı var  Hacer bu kısımda. Hacer aslında filmde kovalanan kız modunda."

Senarist Murat Taşkent ise; "Ben aslında öyle bir şey ortaya çıksın ki herkes eğlenerek çalışsın amacıyla yola çıkmıştım yazarken. Gerçekten öyle olduğunu gördüm, şahit oldum ve çok mutluyum. Çok güzel bir ekiple çalışıyoruz."
 
Yönetmen Murat Onbul "Gerçekten çok kıymetli bir senaryo. Yıllarca komedi işleri çektim, en güldüğüm senaryolardan bir tanesi. Sevgili Two Yapım ortaklarından Mahmut Kayımtu senaryoyu göndermişti, okur okumaz aradım .Çok komik bir iş bunu bir an önce yapmamız lazım dedim. En doğru oyuncuyla,  ekiple bir araya geldiğimize çok şükrediyorum. Çok güzel bir çalışma yaptık. Senaryonun hakkını vermeye çalıştık."

Yönetmenliğini Murat Onbul'un, senaristliğini  Murat Taşkent'in üstlendiği sinema filminin kadrosunda ayrıca Ferdi Sancar, Seda Türkmen, Beyti Engin ve Ayça Koptur  yer alıyor.

Filmin konusu:Her şey, Ferdane'nin (Büşra Pekin), hareketlerinden şüphelendiği kocası Mustafa'yı (Alper Kul) gizliden takip etmesiyle başlar. Kardeşi Ramazan'ı da (Korhan Herduran) yanına alan Ferdane'nin takip serüveni, İsmail'in kötürüm ablası, kızı Hacer ve büyücü "Vahdi Dede"nin dahil olduğu bir kovalamacaya dönecektir. Bu kovalamacanın sebebi ortaya çıktığında işler daha da karışacak, Mustafa, Ferdane ve Ramazan'ı büyük bir maceraya sürükleyecektir.