Ünlü oyuncu Cem Yılmaz, ağabeyi Can Yılmaz ile oyuncu Zafer Algöz, TÜYAP 36'ıncı İstanbul Kitap Fuarı’nda, kitapseverlerle bir araya geldi. Fuarın 14’üncü salonunda imza törenine katılan oyuncular, Arog, Gora, Hokkabaz, Yahşi Batı, Ali Baba ve 7 cüceler ve Pek Yakında filmlerinin senaryoların kitaplarını imzalarken, Cem Yılmaz’ın esprileri kitapseverleri güldürdü. Yan yana oturmalarına karşın, en çok ilgi kendisine gösterilince ağabeyine dönen Cem Yılmaz, “Ağabeyime sadece akrabalar imzalatıyor” dedi. Can Yılmaz ise, "Biz bu okuyuculara geçen hafta imza vermiştik zaten "diye yanıt verdi. Bunun üzerine kitap imzalatmaya gelen bir grup öğrenci, Can Yılmaz için yaptıkları hediyeleri takdim etti. Bir okuyucusuna elleriyle kayısı yediren Cem Yılmaz, Zafer Algöz ve Can Yılmaz’a, “Size güvenmiyorum parayla adam tutmuşsunuzdur” dedi. Yılmaz’ın bu sözleri imza törenine katılanları gülümsetti.

“SENARYOLAR FİLM İŞİNİN EN EMEKÇİ KISMI”

Senaryoların kendisi için kıymetli olduğunu söyleyen ünlü komedyen Cem Yılmaz, “Dergi zamanında çok gençken çizdiğim karikatürleri heba olmasın diye bir arada tutuyorum. Senaryoların da benim için kıymeti var. Biz sevdiğimiz filmlerin senaryolarını bazen arayıp bulamıyoruz. Beni seven insanların, bu yazılmış senaryoların çekimden önce ne halde olduğunu, filmin nasıl evrildiğini görebilmeleri için güzel bir şey. Bir de insan kendi yaptığı işi sevince istiyor ki ona bir kıymet verilsin. Senaryolar film çekildikten sonra bir kenarda kalıyor. Halbuki o işin en emekçi kısmı. Öncelikle kendim için saklamak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Kitap fuarındaki ilgiden memnun olduğunu dile getiren Cem Yılmaz, “Burada gerçek muhatabınla buluşuyorsun. Vizyonda çok güzel filmler şu anda. Ocağa kadar böyle gidecek. Ocak’ta seyirciyle buluşacağız, Nisan’a kadar oynayacağız inşallah” dedi.

“BÜTÜN HARÇLIĞIMI KİTAPLARA VERDİM”

Erken saatlerde fuar alanına gelerek sıraya girdiğini söyleyen Elif Sarı, “Cem Yılmaz, Can Yılmaz ve Zafer Algöz olduğunu duyunca sabah 7’de Anadolu yakasından yola çıktım. En çok beğendiğim filmi GORA. Can Yılmaz’ı sosyal medyadan takip ediyordum, ilk kez kitabını okuma fırsatımız oldu” diye konuştu. İbrahim Murat Gün ise, “Oyuncuları görmeye geldim, hepsini seviyorum. En çok GORA filmini sevmiştim. 12 yaşındayım. Bütün harçlığımı kitaplara verdim. Değer ama” dedi.