Sinemaseverler için heyecanla beklediğimiz filmlerin vizyona girmesi büyük mutluluk sebebidir. Özellikle yaz aylarının gelmesiyle birlikte iyice kabaran sinema aşkı Marvel, 20th Century Fox, Warner Bros, Universal gibi dünyanın en büyük yapım şirketlerinin filmlerini yaz döneminde seyirciye sunmasıyla zirveye ulaşıyor. Sinemaseverlerin ve sinemaya dair her şeyi yakından takip etmek isteyenlerin bir araya geldiği Türkiye'nin en büyük sinema sitesi olan Sinemalar. com, sinema tutkunları için şimdiden merak uyandırmayı başarıyor ve 2017 yazına damga vuracak filmleri listeliyor.

DUNKİRK

Vizyon Tarihi: 21 Temmuz 2017
Tür: Savaş
Yönetmen: Christopher Nolan
Oyuncular: Tom Hardy, Cillian Murphy, Mark Rylance, Aneurin Barnard, Kenneth Branagh Memento

Prestij ve Inception gibi filmlerle seyircisini büyülemeyi başaran Christopher Nolan, ilk kez bir savaş filmiyle karşımıza çıkıyor. Mayıs 1940'ta İngiltere, Kanada, Fransa ve Belçika'ya ait müttefik ordularından 400 bin asker, Fransa'nın İngiltere'ye çok yakın Dunkirk bölgesinde Alman Ordusu tarafından tamamen kuşatılmıştır. İngiliz Başbakanı Churchill'in yönlendirmesiyle Dunkirk bölgesindeki askerleri kurtarabilmek için çok tehlikeli ve savaşın gelişimi açısından hayati önemde bir tahliye operasyonu başlatılır. Nolan, 2. Dünya Savaşı'nın seyrini etkileyen Dunkirk Tahliyesi'ni karadan, havadan ve denizden farklı bakış açılarıyla izleyiciye aktarıyor.

SARIŞIN BOMBA

Vizyon Tarihi: 27 Temmuz 2017
Tür: Aksiyon, Casusluk, Gerilim
Yönetmen: David Leitch
Oyuncular: Charlize Theron, James McAvoy, John Goodman, Sofia Boutella, Bill Skarsgård

İngiliz gizli servisi MI6'in en yetenekli ve ölümcül ajanlarından olan Lorraine Broughton (Charlize Theron), Soğuk Savaş'ın son günlerinde özel bir görev için Berlin'e gönderilir. Burada ona yardımcı olmak üzere görevlendirilmiş olan David Percival (James McAvoy) ile temasa geçer. Ancak böyle bir şehirde o günlerde kimseye güvenmek mümkün değildir ve Lorraine birçok tuzak ve ihanetten sağ çıkıp görevini tamamlamaya çalışacaktır.

KARA KULE

Vizyon Tarihi: 4 Ağustos 2017
Tür: Bilim Kurgu, Fantastik, Korku
Yönetmen: Nikolaj Arcel
Oyuncular: Idris Elba, Matthew McConaughey, Katheryn Winnick, Abbey Lee, Jackie Earle Haley

Nikolaj Arcel, bu defa Stephen King'in en çok satan kült romanları arasında yerini alan, yedi ciltlik Kara Kule serisini bütün olarak ele alıyor. Western, fantezi ve bilimkurgu türlerinin bir araya geldiği film, 11 yaşındaki Jake Chambers'in başka bir boyut keşfetmesiyle başlıyor.

ÇILGIN HIRSIZ 3

Vizyon Tarihi: 25 Ağustos 2017
Tür: Animasyon, Komedi, Macera
Yönetmen: Pierre Coffin, Kyle Balda
Dublaj Oyuncuları: Steve Carell, Kristen Wiig,Trey Parker, Miranda Cosgrove, Dana Gaier, Pierre Coffin

İlk iki filmde kötü taraftan iyi tarafa geçtiğini gördüğümüz Minyonların patronu, çılgın karakter Gru yıllardır kayıp olan ikiz kardeşi Dru ile tanışır. Dru, Gru ile son bir kez kötülük dolu bir işe imza atmak istemektedir. Bu macerada da Gru, çocuklar ve Minyonların çılgınlıkları bizleri kahkaha tufanına sürükleyecek gibi duruyor.

MAYMUNLAR CEHENNEMİ: SAVAŞ

Vizyon Tarihi: 14 Temmuz 2017
Tür: Bilim Kurgu, Aksiyon, Dram
Yönetmen: Matt Reeves
Oyuncular: Woody Harrelson,
Andy Serkis, Toby Kebbell, Judy Greer, Amiah Miller

Gişe rekorları kıran Maymunlar Cehennemi, sinemalardaki üçüncü filmiyle karşımıza çıkıyor. Maymunlar Cehennemi: Savaş filminde insanlık ile maymunlar, aralarındaki savaşın doruk noktasındadır ve Sezar'ın ordusu büyük kayıplar verir. Kendisini maymun ırkını korumaya adayan Sezar, insanların başı olarak hareket eden Colonel ile yüzleşecektir. Maymun ve insan ırklarının kaderi bu yüzleşmenin sonucuna bağlıdır.