Hayat Çocukla Güzel, İmza Kızın, İmza Karın ve İmza Ben kitapları ile okuyucusundan tam not alan Türkiye'nin ilk blog yazarlarından Banu Özkan Tozluyurt, geçtiğimiz mart ayında çıkardığı romanı ile bu kez okuyucusunu 80'li ve 90'lı yıllara yolculuğa çıkarıyor. Aynı zamanda "Banu'nun Dünyası" adlı blog sayfasından okurlarıyla buluşmaya devam eden yazar, tüm aile fertleri ile birlikte iyi bir roman okumak isteyenleri, Dut Ağacı'nın serin, naif, lezzetli hikayesi altına topluyor ve okuyucularını yaz aylarında evde, işte, plajda bol bol okumaya davet ediyor.

BANU ÖZKAN TOZLUYURT KİMDİR?

1974 yılında İstanbul'da doğdu. İstek Vakfı Özel Belde Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri'ni bitirdi. Ortaokul yıllarında mahallelerindeki bir düğme fabrikasında delikleri kapalı çıkan düğmeleri delerek başladığı iş hayatı lise ve üniversitede ders vererek devam etti. Annesinin de eğitimci olmasının da etkisi ile Eğitmen ve Yönetim Danışmanı olarak iş hayatına devam etti. 1996 yılından beri Kişisel Gelişim, Yönetim Kültürü, İletişim Becerileri, Çağrı Merkezi, Müşteri İlişkileri, Hizmette Kalite, Sunum Teknikleri konularında eğitimler vermektedir. Yaşam koçluğu sertifikası sahibidir ve bireysel koçluk yapmaktadır. Türkiye'nin ilk blog yazarlarından olup 2005 yılından bu yana Banu'nun Dünyası adlı sayfasında yazılarına devam etmektedir. Farklı kadın hikâyelerinden derleyerek hazırladıkları "Kadının Adı Var" gösterisinin üç kadınından, iki gezgin olarak devam eden 2Kadın Anadolu'da projesinin iki kadınından biridir.

"Hayat Çocukla Güzel" adlı ilk kitabından sonra "İmza Kızın", "İmza Karın" "İmza Ben" üçlemesinin de derleyicilerindendir. Evli ve Duru adında bir kız çocuğu annesi, Pamuk adında bir köpek, Mia adında bir kedi sahibidir.

DUT AĞACI KİTABI HAKKINDA

"Nihan'ın iki ülke ve 20 yıllık zaman dilimini kapsayan hikâyesinin arka fonunda Türkiye'nin o yıllardaki sosyal ve siyasi panoraması var... Berlin in Berlin ödül almış, ödülden çok filmdeki erotik sahne konuşuluyor, Uğur Mumcu öldürülmüş...

Nihan, Kamer ve Seval'i babaları cumartesi halaları Ayla'nın oturduğu Kadıköy'e götürürdü. Belki de balıkçılar çarşısında balık alırken yanlarından geçtiniz. Ya da Üsküdar'dan Nihan'la aynı vapura bindiniz, yanyana oturdunuz... Bir ailenin ve o ailenin içinde kendi olma mücadelesi veren Nihan'ın romanı bu. Hikâyedeki gerçeklik duygusu o kadar geçiyor ki insana, sokakta yürüyen bir genç kıza acaba bu Nihan mı diye bakabilirsiniz..."

Kitabı okurken Banu Tozluyurt'un tanınmış yazarlara; 'bir Banu'luk yer açın ben geliyorum' diyen ayak sesleri duyuluyor...