Türkiye’nin 29 ilinde 154 mağazasında sevilen sanatçıları hayranlarıyla buluşturan D&R, karne festivali kapsamında kitapları satış rekorları kıran Yazar Ahmet Ümit'i minik okurlarıyla buluşturdu. İmza günü D&R Suadiye'de yapıldı.Anne ve babaların çocuklarıyla katıldığı etkinliğe gençlerde yoğun ilgi gösterdi. Ahmet Ümit, etkinlikte hem çocuklar için yazdığı 'Masal Masal İçinde' kitabını ve diğer sevilen romanlarını imzaladı hem de okurlarıyla  bol bol fotoğraf çektirdi. 7’den 70’e her yaş grubundan okurseverin bulunduğu imza günü yaklaşık iki saat sürdü. Genelde büyüklerle bir araya geldiğini ama çocuklarla buluşmanın kendisi için çok başka olduğunu aktaran Ümit, "Çocuğa dair her şey çok başka bir şey. Masal yazmakta çok eğlenceli" dedi.

"BU ETKİNLİKTE BULUNMAK BENİM İÇİN YAZ ESİNTİSİ"

Çocukların tatile girmesinin onlar için bir sevinç olduğunu dile getiren Ümit, "Umarım bütün çocuklar başarılı olmuştur. Aileler içinde bir değişiklik çünkü aynı zamanda tatilin başlangıcı. Çocuklar için iki tane masal kitabı yazdım. D&R karne sebebiyle bir festival düzenliyor. O nedenle çocukların ağırlıklı olduğu bir etkinlik yapıyoruz. Benim tabi daha çok romanlarım var ve büyüklerle buluşuyoruz ama çocuklarla buluşmak, etkinlik düzenlemek çok çok başka. Oradaki eğlence, coşku,çocukların gözlerindeki sevinç, masumiyet. Çocuğa dair her şey çok başka bir şey. Zaten masal yazmakta çok eğlencelidir. O nedenle böyle bir etkinlikte bulunmak hoş benim için bir yaz esintisi" diye konuştu.

"MASAL YAZDIĞIMDA ÇOCUKLUĞUMLA TEKRAR BULUŞUYORUM"

Edebiyatın yerelden başlayıp evrensele gittiğini aktaran Ümit," Masal aslında Türklerin ana edebiyat alanlarından bir tanesi.  Yaşadığımız hayatı, tarihimiz ve kültürümüzü doğrudan yansıtan edebi ürün. Çocukların aynı zamanda edebiyatla ilk tanıştığı, karşılaştığı bir tür. O nedenle ben masalı çok değerli buluyorum. Hem kendi kültürümüzü anlatmak ve tanıtmak açısından hem de çocuklarımızın okuma zevkini, merakını geliştirmesi açısından çok önemli. İki masal kitabımda çok ilgi gördü, okullarda yardımcı ders kitabı yardımcı ders kitabı olarak okutuluyor. Sadece Türkiye'de değil Rusya ve Kore'de de aynı şekilde ders kitabı olarak okutuluyor. Bu anlamda çok kıymetli. Benim için masal yazmanın şöyle bir güzel tarafı var. Aslında hepimizin içinde bir çocuk vardır ve bazen biz onu bastırırız, öldürmeye çalışırız. Ya da olaylar onu yok etmeye çalışır, ama hep bir yerlerde kalmıştır. Aslında ben masal yazdığım zaman tekrar çocukluğumla buluşmuş oluyorum" ifadelerini kullandı.

BAŞKOMİSER NEVZAT SAHALARA GERİ DÖNÜYOR

Masal yazmaya devam edeceğini ve bu yıl Ekim ayında da yeni bir roman çıkaracağını belirten Ahmet Ümit, "Çünkü hem öğretmenlerden hem genç okurlarımdan, çocuklardan çok fazla talep var. 2018'nin yazında bir masal kitabı daha yazacağım. Mümkün olduğunca yazmayı sürdüreceğim. Benim için çok eğlenceli ve hoş, bambaşka bir tür masal yazmak. Ekim gibi de yeni romanımız gelecek. Başkomiser Nevzat tekrar sahalara dönüyor. Onun ve ekibinin müdahil olduğu olaylar, geri planda bir Suriye meselesi de var. Burada aslında insanlık ve vicdanla ilgili bir romandan bahsediyorum. Ne yazık ki hem dünyada hem ülkemizde insanlığın giderek vicdanının, merhametinin yok olduğunu daha bencilleştiğini ve acımazsızlaştığını görüyorum. Bu beni bir yazar olarak çok rahatsız ediyor. Bu kitapta belki herkesin bildiği ama edebiyat gözüyle merhamet ve vicdanın insanlık için ne kadar gerekli olduğunu anlatmaya çalışacağım" diyerek sözlerini tamamladı.