Bratislava, Beşiktaş'ın lig maçlarını iyi analiz etmiş ki, defans arkasına atılan toplarla pozisyon aradı. Beşiktaş, toplu hücum-toplu savunma yapan  Slovakya ekibine karşı 11. dakikada net bir pozisyon buldu ancak topu filelerle buluşturamadı.

Bu pozisyondan 3 dakika sonra defans oyuncuları ile boşa çıkan Karius'un birbirlerini bozması sayesinde acemice bir gol yedi Beşiktaş. Yapılan pas hataları ve rakip kaleye tek şut atamadan oyuna tutunmaya çalışan Beşiktaş, defansın arkasına atılan topa engel olamadı. 20. dakikada Karius'la karşı karşıya kalan Bratislava'lı oyuncunun ikinci golü atamaması, Beşiktaş adına büyük şanstı.

Defans arkasına atılan topların oluşturduğu tehlikeyi, bizim gibi Abdullah hoca da 4 haftadır seyrediyor ve çözüm üretemiyor.

İkinci gol tehlikesini atlattıktan sonra oyuna ağırlığını koymaya başlayan Beşiktaş'ın baskısı, 27. dakikada penaltıyı getirdi. Adem Lajic'in ayağından gelen penaltı golü ile gelen skor eşitliği Beşiktaş'a da moral oldu.

İlk yarının son dakikasında N'Koudou'nun ortasına Slovak oyuncu Vasikov'un ters topu kendi kalesine gidince, Beşiktaş soyunma odasına 2-1'lik üstünlükle gitti.

Forvetsiz Beşiktaş, ikinci yarının başlarında bal yapmayan arı gibi top çevirdi ancak pozisyon bulamadı. Karşılaşmanın 58. dakikasında defans arkasına atılan top, Beşiktaş kalesinde gol olunca karşılaşmaya eşitlik geldi. Savunma arkasına atılan toplarla yenilen gollere rağmen Abdullah Avcı, 65. dakikaya kadar seyretti ve oyuna müdahale etmedi. Forveti olmadığı için gol atması şansa kalan Beşiktaş, 73. dakikada Atiba'nın oyuna girmesiyle  orta sahada toparlanma görüntüsü verdi.

Beşiktaş'ın, oyunu defanstan başlatma ısrarı, Bratislava'nın presi yüzünden rakip kaleye yaklaşmasını da imkansız kıldı neredeyse.

Abdullah hoca gol ümidi olarak Lens ve Güven'i oyuna alarak bir anlamda yedek kulübesinin kalitesini de(!)  göstermiş oldu. Bu büyük başarı, Başkan Fikret Orman ve yönetimine aittir.

Karşılaşmanın son dakikasına kadar beraberliği koruyan Beşiktaş, 90. dakikada yediği golle adeta şok oldu. Santranın ardından gelen ikinci golle son düdüğü bekleyen Kartal'ın adeta kanatları yolundu.

Tribünlerde yer alan az sayıda taraftarla birlikte, karşılaşmayı ekran karşısında izleyen milyonlarca Beşiktaş'lı kahrolurken, Başkan Fikret Orman ve Abdullah Avcı durumu sadece seyrediyordu.

İki sezon önce Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye rekorunu kıran yenilgisiz lider Beşiktaş, hızla eksi rekorlar kıran bir takım haline geldi. Şampiyonlar Ligi'nden UEFA Ligi'ne 4'üncü torbadan katılan takımın, ikisi son dakikada olmak kaydıyla kalesinde 4 gol görmesi Orman ve Avcı ikilisinin başarısıdır. Tebrikler Başkan, tebrikler hoca!..

Halı saha maçında bile olmayan bir şekilde iki dakikada 2 gol yenilmesi yanında karşılaşmanın genelindeki görüntüyle takke düştü kel göründü.

Başkan Orman ve Avcı'nın kredisi 4 haftada tükendi. Beşiktaş'ta kan değişikliği artık şart oldu. Aksi taktirde takımın en zor döneminde bile yanında olan vefakar Beşiktaş taraftarı, "Beşiktaş kimsenin malı değil" diyerek hesabını sorar.