Milli aranın ardından Konya deplasmanına giden Beşiktaş, karşılaşmaya tutuk başladı. Oyunun 3'üncü dakikasında Beşiktaş kalesine giden gol, VAR'a bakan hakem tarafından iptal edildi. İlk yarıda pozisyon üretmekte zorlanan Beşiktaş, karşılaşmanın 23'üncü dakikasına kadar rakip kaleye tehlikeli sayılacak tek bir atak geliştiremedi. Bunda, orta sahanın her topu geri oynamasının etkisi büyüktü. Beşiktaş'ın alışılmış kanat bindirmelerini ilk yarıda göremedik.

Beşiktaş'lı oyuncuların pas hataları yanında orta sahada daha ofansif bir oyun sergileyen ve pozisyonlar üreten Konyaspor seyrettik. İlk yarı, Beşiktaş defansı ile Konyaspor ileri uç oyuncularının mücadelesiyle geçti. Üç pasla Beşiktaş orta sahasını geçen Konyaspor zaman zaman tehlikeli ataklar üretti ancak çok arzuladığı golü bir türlü bulamadı.

Caner ve Gökhan gününde değildi. Adem Ljaciç ilk yarı oyunda yoktu adeta. Bütün yük Atiba'ya kalınca Beşiktaş orta sahasının direnci de düştü. Burak bir türlü istediği pasları alamayınca Konyaspor ilk yarıya hakim olan taraftı.

İkinci yarıda daha istekli bir Beşiktaş gördük sahada. Burak'ın yakaladığı pozisyonlar golün de sinyalini vermişti. 47'inci dakikada kafa vuruşu Konyaspor kalecisi Serkan'da kaldı. 56. dakikada topu dışarı atan Burak, 72'inci dakikada Caner'in klas ortasında topu filelere göndermeyi başardı. Burak, bu golle gemiyi de kurtaran kaptan oldu. Karşılaşmanın son çeyreğinde gelen gol, Beşiktaş'ı psikolojik olarak da rahatlattı.

Konyaspor deplasmanında 3 puanla uçan Kartal, zirveye de ortak oldu. İyi oynamasa da 4 hafta ardı ardına kazanmasını bilen ve yenilmezlik serisini 6 haftaya çıkaran Beşiktaş, evinde kazanamayan Konya'ya ve Aykut Kocaman'a bir yenilgi daha taddırdı.

Beşiktaş, zorlanarak da olsa kazanma alışkanlığını devre arasına kadar sürdürürse, devre arasında orta sahaya ve forvet hattına takviye gelirse şampiyonluk yarışında iddiasını sürdürecektir. Burada Beşiktaş Başkanı Ahmet Nurçebi ve yönetimine çok iş düşüyor. Böyle bir mali tabloda transfer yapmak hiç de kolay değil. Zamanı gelen hatta geçen ödemeler için büyük fedakârlıklar yapan Başkan Nurçebi'ye güvenimiz de, inancımız da tam. Futbolcular, eski dönemin kaos halini üzerinden atmaya çalışırken, bundan sonra iş Başkan Nurçebi'ye düşüyor.