Bizim Rize'de Komüniste. "Komenist" derler bir harf değişikliği nelere kâdir, komenist diye bildiklerimiz meğer komünistmiş, o zaman kahrolsun komenizm yaşasın kominizm!!!

Göreve gelir gelmez makam odasındaki kapıyı kaldırdı. İsteyen herkes ona rahatlıkla ulaşabiliyor. Makamına ait resmi otomobilini kullanmayarak, aracın yakıt giderini toplu taşımaya aktardı. Her yere yürüyerek ya da özel aracıyla gitti. Arabasının markasını soran bir vatandaşa sosyal medyadan espri içerikli bir mesaj gönderdi. Kırmızı traktör fotoğrafının altında şu sözler yazıyordu. " Tabi ki Ferrari koskoca Belediye Başkanı başka markalara biner mi"

Belediye binası içerisinde on bin kitaplık bir kütüphane açtı. Yirmi dört saat açık olan kütüphane sayesinde kitap okuma oranında ciddi bir artış olduğu gözlemlendi. Dağcı bir grup tarafından hediye edilen yirmi bisikleti, bir saat kitap okuyana 1 saat bisiklet turu bedava kampanyasına çevirdi. Çocuklar hem bisiklete binebildi hem de kitap okuma alışkanlığı edindi. 
Hazineye ait 650 dönümlük araziyi tarım için kullanılması amacıyla halka dağıttı. Böylece hem iş gücü oluştu, hem de boş olan araziler değerlendirildi. Bu araziye ekilen nohut, fasulye, patatesi satarak yoksullara dağıttı hem de öğrencilere burs olarak verdi. Toplu taşımayı ücretsiz yaptı, dileyenler toplu taşıma araçlarında bulunan bağış kutularına para atıyor. Twitter aleminin kralı Melih Gökçek'in "ANKARA'DA BAYRAM SÜRESİNCE OTOBÜSLER ÜCRETSİZDİR" twitine karşılık kendi ilçesinde ulaşımın 365 gün 6 saat ücretsiz olduğunu söyleyerek, neyin havasını atıyorsun öyle büyük harflerle yazmışsın birde diyerek cevap vermesi unutulmazdı.

Yasal zorunluluktan dolayı bedava yapamadığı çeşme suyunu ucuzlattı. Metreküpü elli kuruş faturalar ise üç ayda bir geliyor. Hopa'da yaşanan sel felaketi sonrasında zarar gören halk için iki tır yardım malzemesi yolladı. Organik nohut, kuru fasulye ve patatesin ardından organik bal üretimi yapan 40 arıcı ile anlaşarak organik bal üretti ve bu balları piyasaya sürdü.

Belediye içerisinde kadınlar, engelliler, gençler ve esnafların bulunduğu komisyonlar oluşturdu. Ayda bir kez yapılan belediye meclis toplantıları öncesinde ilçede anons yapılıyor. Bu toplantılarda ilçe ile ilgili kararlar halk ile birlikte ortak mutabakat neticesinde alınıyor. Maaşının bir kısmını öğrencilere burs olarak verdi. Kendisinden önce borçlu olan belediyeyi kâra geçirdi ve hazırlattığı bu tabloyu belediye binasına asarak halkla paylaştı. Barınma sorununa da el attı, elli ila yüz lira arasında değişen kira bedelleriyle ucuz ev projesi hazırladı.

Bütün bunları yapan Tunceli'nin Ovacık ilçesinin Komünist Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Tunceli Belediye Başkanı seçildi.  Ovacıkta yaptıklarıyla halkın güvenini ve sevgisini kazanan Kominist Başkan artık Tunceli'yi yönetecek. Mehmet Fatih Maçoğlu seçimi kazandığı açıklandıktan sonra ilk açıklamasını şöyle yaptı. Hiç kimse ile sorunumuz, sıkıntımız yok, hep birlikte karar vereceğiz. Hep birlikte başaracağız, kimseyi dışlamak ya da ötekileştirmek hiç bir zaman olmayacak. 

Milliyetçi muhafazakâr bir dünya görüşüne sahibim, orak, çekiç görünce boğanın kırmızıyı gördüğü gibi olduğumuz dönemler oldu. TKP bayrağını 1 Mayıs'ta ve Nevruz'da devlete başkaldırmanın, polise taş atmanın, terörün ve teröristin yanında olmanın sembolü olarak gördük. Ancak bütün bunlar Mehmet Fatih Maçoğlu'nun yaptığı güzellikleri görmemize engel olamaz. Üstelik Tunceli gibi bir ili aleni bir şekilde PKK'nın taşeronluğunu yaptığını söyleyen HDP'nin elinden almış. 

Bizim Rizelinin tabiriyle bu başkan komenist değil komünist sanırım.