Türk Standardları Enstitüsü'nün ülkemizdeki kalite anlayışı ve tecrübesi biliniyor ve güven duyuluyor. Kalite denilince akla ilk gelen TSE sınırlar ötesinde de güven duyulan bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Türk Standardları Enstitüsü, 2014 yılının Aralık ayında kurduğu Uluslararası Uygunluk Değerlendirme Servisi A.Ş "ICAS" ile birlikte marka değerini sınırlar ötesine taşımayı hedefliyor. Öncelikle Türk Cumhuriyetlerinde, Avrasya bölgesinde, Balkanlarda ve tüm İslam Coğrafyasında ICAS markasıyla hizmet verilmesi düşünülüyor.

İki yılı geride bırakan ICAS Uluslararası alanda geliştirdiği projeler ve ön çalışmaları tamamlayarak sahada çalışmaya hazır duruma geldi. Artık TSE-ICAS markası sınırlar ötesinde faaliyet göstermeye başlıyor.

Bu bağlamda; Geçtiğimiz hafta 11-13 Mayıs tarihleri arasında TSE ve ICAS Yönetim Kurulu Başkanı Sabahittin KORKMAZ, ICAS Genel Müdürü Hakan ERGİN ile birlikte Kırgızistan'a bir seyahat gerçekleştirdi. Kırgızistan Başbakan birinci yardımcısı Muhamettkalıy Abulgaziev ile bir araya gelen ikili, Kırgızistan'ın kalite altyapısının güçlendirilmesi noktasında TSE-ICAS'ın sağlayacağı katkıları masaya yatırdı.

Bu kapsamda Kırgısiztan'da gıda üreticileri için zorunlu hale gelen ISO 9001 ve ISO 22000 yönetim sistem belgelerinin, 50 Kırgız firmasına TSE'nin Uluslararası Uygunluk Değerlendirme kuruluşu ICAS tarafından verilmesi, Kırgızistan'da Helal Laboratuvarı ve Araç Muayene İstasyonları kurulması konuları değerlendirildi. Görüşmeler sonucunda,  Kırgızistan Yatırım Ajansı ile TSE - ICAS arasında iyi niyet antlaşması (Memorandum of Understanding) imzalandı.

Ayrıca ele alınan konularla ilgili ICAS'ın Kırgızistan'daki yerel partnerleriyle ikili görüşmeler yapıldı. Bu görüşmeler çerçevesinde ICAS'ın en kısa zamanda söz konusu faaliyetlere başlaması kararlaştırıldı. Bu bağlamda; 15 Mayıs Pazartesi günü ISO 9001 VE ISO 22000 Yönetim Sistemi Belgelendirme çalışmaları kapsamında, ICAS iki personelini Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'e görevli olarak gönderdi.