Hiç halim yok otuz üç gencimizin öldüğü geceden sonra. İki gündür bilgisayarımın ekranında bu sayfa açık ve ben sadece boş ekrana baktım uzun süre. Sanki aklımda ne varsa silindi. Kesif bir acıyla yanıyor içim. Ölen gençlerimiz biraz mahcup bir gülümsemeyle içine düştüğümüz karanlıktan bizlere bakıyorlar gibi geliyor. Utanıyorum.

‘’Savaş vatan için yapılmıyorsa cinayettir’’

Hiçbir neden, hiçbir sonuç değiştiremez bu durumu. Şubat ayı bu sene yirmi dokuz gün; yani belki de bu acı için bu sene bir gün arttı. Ne desem yetmiyor.

Sayılar dönüp duruyor ekranlarda, şu kadar insan öldürdük, şu kadar araç parçaladık, imha ettik sözleri  sunucuların ağızlarında. Acaba rakamlar acıyı dindirir mi? Bir hatayı saklama çabası gibi. Yenildik ama iyi oynadık aldatmacası gibi. Şunu söylemek istiyorum; savaşan bizleriz, bize benzeyen insanlarla savaşıyoruz ama kazanan onlar. Bizleri savaştıranlar.

‘’Yurtta barış dünyada barış’’

Elimiz kolumuz bağlandı. Hiçbir şey gelmiyor elimizden. Bu ülke insanının hepsinin boğazında bir yumru var. Koskoca ülke dokunsalar ağlayacağız.

Dünya tarihi savaşlar tarihidir. Ve dünyanın gördüğü bütün savaşlar aslında tek bir savaşın tekrarıdır; insanlığın emperyalizme karşı verdiği savaştır bu. Hani ilkini biz kazanmıştık.

İnsanlık emperyalizme karşı savaş vermeye ve yenilmeye devam ediyor. Zamanın elimizden tutarak getirip bizi bıraktığı yer iki emperyalist kutbun ortasıdır ve hep birini seçmeye zorlarlar. Hangisini seçerseniz seçin sömürülmeye, üstü örtülmüş köleliğe devam edeceksiniz. Hiç kimse, adı ne olursa olsun hiçbir ülke size ya da ülkenize iyilik yapmayacak; sizi ve ülkenizi doymaz bir aç gözlülükle sömürmeye, soymaya devam edecek. Bunu hep yaparlar; seçeneksiz olduğumuza ikna etmeye çalışırlar oysa iki tarafı da seçmek zorunda değiliz. Hep başka bir çözüm mutlaka vardır; eğer ki bağımsızlığınız önemliyse.

‘’Büyük olmak için kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, ülke için gerçek amaç ne ise onu görecek ve o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır, herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Fakat sen buna karşı direneceksin, önüne sonsuz engeller de yığacaklardır; kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu engelleri aşacaksın. Bundan sonra da sana büyük derlerse, bunu söyleyenlere güleceksin.’’

Tırnak içine alınmış cümleler Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN sözleridir. Bir gün bütün insanlığın kurtuluşunun Mustafa Kemal felsefesiyle olacağını, bir gün her ülkenin ve insanlığın o mecraya, o felsefeye yöneleceğini biliyorum. Mustafa Kemal sadece Türklerin yol göstericisi değil tüm insanlığın yol göstericisidir

Katil; her savaştan en çok kazançlı çıkandır. Evet; katili biliyorum; hadi siz de itiraf edin kendinize; siz de biliyorsunuz katili.

KATİL İLK AKLINIZA GELENDİR.