Beşiktaş'ın Malatya deplasmanında Şenol hoca, karşılaşmaya iki haftadır galip gelen takımı bozmayarak başladı. İlk 10 dakikada iki net pozisyon bulsa da, meşin yuvarlak filelerle buluşmadı. Maçta Adem'in Lens'e yaptığı "faul var" uyarısından sonra gördüğü kırmızı kart, Malatya'nın oyun düzenini bozdu. İlk yarı maç golsüz beraerlikle bitmesinin ardından, ikinci devrenin başında Burak ve Adem Lajic'in kaçırdığı net pozisyonlardan sonra Atiba'nın golüyle Malatya'nın direnci düşer gibi oldu. Atiba, iki haftadır gösterdiği performansı, golle süslemiş oldu.
* * *
10 kişi kalmasına rağmen zaman zaman oyuna ağırlığını koyan Malatyaspor, 64. dakikada Lens'in kaleciyle karşı karşıya kalıp kaçırdığı net pozisyonun ardından hızla Beşiktaş kalesine gelmeyi başardı. Malatyaspor, bulduğu golle hem skora eşitliği getirdi, hem de Beşiktaş'ı şoka sokarak kendi direncini artırdı. Aynı zamanda Beşiktaş'a, futbolda laubaliliğin olmadığını da göstermiş oldu. 
Yenilen golde Beşiktaş'ın defans arkasına atılan top zaafiyeti bir kez daha kendisini gösterdi. Beşiktaş, 70'inci dakikada Adem Lajic'in golüyle tekrar öne geçti. Gol sevinci, sarı kart cezalısı durumuna düşerek Fenerbahçe derbisine çıkamayacak Adem'e de Beşiktaş'a da pahalıya patladı. 
* * *
Şenol hocanın Kagawa ve Quaresma'yı sahaya sürmesi, maça seyir güzelliği ve pozisyon zenginliği getirdi. 10 kişilik Malatya'nın sahadaki direnci ve hızlı çıkışlarla golü araması takdiri hakediyor. Oyunun son düdüğüne kadar Beşiktaş kalesinde pozisyon araması, Malatya'nın ligdeki pozisyonunun tesadüf olmadığını da gösterdi futbolseverlere. 
Beşiktaş bu galibiyetle üç haftalık galibiyet serisiyle "zirve yarışında ben de varım" demiş oldu. Beşiktaş adına Atiba, Lajic, Vida, Dorukhan takımın en iyi oyuncularıydı. Malatya karşılaşmayı 11 kişi sürdürmeyi başarabilse, Beşiktaş'ın işi bu kadar kolay olmayabilirdi. 
Malatya kaptanı Adem'in gördüğü kırmızı kart, hem kendisini, hem de takımını yakmış oldu. Beşiktaş, 10 kişilik rakibinden 3 puanı 2-1'lik skorla kurtararak zorlu Malatya deplasmanından İstanbul'a büyük bir moralle dönmüş oldu.