Beşiktaş, ligin son sırasındaki Kayserispor maçına, Galatasaray'ın evinde puan kaybetmesiyle haftalar sonra Süper Lig liderliğini elde etme şansıyla çıktı. Maça 3 puan parolasıyla çıksa da, Beşiktaş deplasmanda iyi bir futbol oynamadan amacına ulaşması ve liderlik koltuğuna oturması şampiyonluk için çok önemli bir adım.

Karşılaşmaya puan almak için çıktığı her halinden belli olan ev sahibi Kayserispor, Beşiktaş'ı 10 kişiyle karşılayıp oyununu bozması, hızlı ataklarla pozisyon araması futbol açısından seyir zevki olmayan bir maç ortaya çıkardı. Maçta ilk net pozisyon 5. dakikada soldan ceza sahasına giren Atiba'nın güzel vuruşunu Kayseri kalecisi Doğan'ın aynı güzellikte kornere çelmesiyle yaşandı.

9. dakikada N'Koudou'nun ceza sahasında düşürülmesiyle hakem Fırat Aydınus beyaz noktayı gösterdi. VAR masasındaki Cüneyt Çakır'ın da onayıyla Beşiktaş penaltı kazanarak öne geçme şansını yakaladı. Mensah'ın vuracağı yeri kestiren ve penaltıyı kurtaran Doğan, Beşiktaş’ın karşılaşmanın ilk dakikalarında öne geçmesini de engellemiş oldu.

Kaçan penaltıdan sonra Beşiktaş pas yapsa da net pozisyon bulacağı bir atak geliştiremedi. Gezzal ve Abubakar'ın olmayışı oyunun her aşamasında hissedildi.

45. dakikada N'Koudou'nun serbest vuruşu az farkla auta gidince ilk devre golsüz beraberlikle noktalandı.

İnci devre iki takımın da oyununda pek değişiklik gözlenmeden başladı. Kayserispor, tüm hatlarıyla kendi sahasında Beşiktaş'ı karşılayan oyun tarzını sürdürdü. Beşiktaş da bu duvarı aşacak bir varyasyon geliştiremedi.

Karşılaşmanın 63. dakikasında top kayıpları ve hatalı paslarıyla dikkat çeken Güven, yerini Hasiç'e bıraktı. Bu değişiklik, takıma ofansif bir hava kazandırdı. Mensah'ın yerine Necip'in orta sahaya sürülmesi de Sergen hocanın maça pozitif dokunuşlarındandı.  75. dakikada N'Koudou'nun serbest vuruşuna Larin'in cılız müdahalesi, hemen arkasındaki Vida'nın da boşa çıkmasına neden oldu ve beklenen gol gelmedi. 80. dakikada Necip'in ortasına dokunamayan Larin, Beşiktaş adına net bir pozisyonu daha boşa çıkardı. 85 dakikada Sapunaru, girdiği ikili pozisyonda N'Scala'nın yerde kalmasına yolaçan hareketi yapınca VAR devreye girdi ve hakem Fırat Aydınus, ikinci kez Beşiktaş lehine beyaz noktayı gösterdi. N'Kodou, 89. dakikada penaltı vuruşunu gole çevirerek Beşiktaş’ı maçın son dakikalarında öne geçirdi.

Karşılaşma 9 duraklama dakikası eklenerek devam ederken, Kayserispor beraberlik golüne 90+5'te Alibec'in frikik vuruşuyla çok yaklaştı. Kaleci Ersin, filelere doğru giden topu çıkararak 3 puanda etkili rol oynadı.

Bu pozisyonn devamında gelişen hızlı atakta Oğuzhan'ın topu koşu yoluna attığı Hasiç, boş alanda topla depar atarak düzgün bir vuruşla kaleci Doğan'ı avladı ve Beşiktaş, uzatma dakikalarında 2-0 öne geçmeyi başardı.

Karşılaşma her ne kadar vasat olsa da, pozisyon olarak pek hoş görüntü vermese de Beşiktaş, gol yemeden kazanmaya devam etti ve İstanbul a lider olarak döndü. Beşiktaşlı futbolcular Kovit tedavisi gören Başkan Ahmet Nur Çebi'ye liderlik koltuğuna oturarak moral vermiş oldu.

Bu zorlu karşılaşma ile Beşiktaş, "Şampiyonluk yarışında ben de varım" dedi. Yeni yıla 3 puan ve liderlikle başlamanın, takımın motivasyonuna büyük katkısı olacağı da muhakkak.