Beşiktaş, evinde Kasımpaşa'yı ağırlarken önüne gelen fırsatı da değerlendirmek istiyordu. Geçen hafta Kayseri maçı öncesi Galatasaray ve Sivas'ın mağlup olması, Kasımpaşa maçını tekrar final havasına soktu. Kazandığı taktirde Beşiktaş rakiplerinin önüne geçecek ve Avrupa yolunda önemli bir avantaj elde edecekti.

Karşılaşmanın hemen başında Caner'in ortasını değerlendiren Boyt'un golü geldi ama Kasımpaşa daha istekli gözüküyordu, topa da sahip oluyordu.

11. dakikada Burak Yılmaz'ın sakatlanıp çıkması ve yerini Güven'in almasına rağmen takım oyuna hakim bir görüntü vermedi. 17. dakikada kaleci Ersin'in kurtardığı, ya da Kasımpaşa'nın kaçırdığı pozisyon, gelecek golün de habercisi gibiydi.

20. dakikada Dia'nın boş pozisyondaki Koita'ya indirdiği top Beşiktaş fileleriyle buluştu ve misafir takım beraberliği yakaladı. Beraberlik golüyle maça iyice motive olan Kasımpaşa oyuna tamamen hakim olurken, sahada vasat ve dökülen bir Beşiktaş vardı.

27. dakikada Kasımpaşa net bir pozisyon kaçırdı ama birkaç dakika içerisinde tekrar pozisyon yakalayan Koita, takımını öne geçirdi. Koita'nın yeteneği ve hızı tamam ama Beşiktaş defansı golün gelişini adeta seyretti.

Karşılaşmaya önde başlayan Beşiktaş, beraberlik için çabalasa da savruk bir oyun anlayışı izleyenlerin de seyir keyfini kaçırdı. Sahada en çok çalışan dikkat çeken oyuncu yine Atiba'ydı. Atiba, sorumluluk alması, giydiği formanın ve aldığı ücretin hakkını vermesi birçok futbolcuya örnek olmalı.

Geçen haftaki 3 puanlık kaybının, kadro tercihiyle tek mimarı olan Sergen Yalçın, genç Rıdvan'ı keserek cezalandırmayı tercih etti. Rıdvan'a sırtı dönükken o pası atıp Beşiktaş'ın gol yemesine yol açan Gökhan, Kasımpaşa'nın ikinci golünde de sahnedeydi. Koita'nın yanından topu sürerek geçişini ve gol vuruşunu yapışını Gökhan Gönül adeta seyretti. 8 dakika içerisinde yenilen 2 gol defanstaki zaafları da net şekilde ortaya koydu.

Sergen hocanın takımdan gideceği neredeyse kesinleşen bazı futbolculara hâlâ şans vermesi, bariz hatalarına sabretmesi diğer oyuncular yanında gençlerin de konsantrasyonunu bozuyor.

Soyunma odasındaki tepkilerin etkisiyle Beşiktaş ikinci yarıya golle başladı. Boateng, beraberliği getiren gole imza atarken, Kasımpaşa bu golün ardından geriye yaslandı. Bu fırsatı değerlendirmek isteyen Beşiktaş da ataklarını ve pozisyonlarını artırmayı başardı. Karşılaşmanın daha başlarında Burak'ın yerine giren Güven Yalçın, son düdüğe saniyeler kala Kartal'ı 3 puana ulaştıran altın vuruşu yaptı.

Bu skor aynı zamanda Süper Lig'i 3'üncü olarak bitirme şansını verirken, Sergen hocaya nefes aldıran genç Güven oldu.

Ligin bitimine 3 hafta kala ligin üstünde de altında da sıralama her hafta değişebilecek gibi. Sergen hoca, bu 3 haftada "veda"ya hazırlanan ve "gönülsüz" (!) oynayan futbolcular yerine, Rıdvan ve diğer gençleri sahaya sürerek onların başarı açlığından faydalanmayı düşünmeli.