Beşiktaş, Bursaspor karşısına 4. haftanın kapanış maçına taraftarsız çıktı. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin kaybetmesinin verdiği moralle maça galibiyet parolasıyla başladı. Puan tablosunda da üst sıralara yükselmek için iyi bir fırsat yakalamıştı. Ama ilk 45 dakikada hiç pozisyon üretemeyen, hücuma çıkarken top kaptıran ve bu topların kalesinde tehlikeye dönüştüğü bir Beşiktaş çıktı sahaya.
İlk yarıda pas ve hücum anlamında Oğuzhan, Babel, Tolgay'ın vasatın altında kalması dikkat çekti. Kalesinde oluşan tehlikelerin golle sonuçlanmaması, yeni transfer Karius'un başarısıydı.

* * *

Şenol Güneş'in tehlikeyi görüp, devre arasında takıma gerekli uyarıyı yaptığı, ikinci yarıya daha diri ve ofansif oyunla başlamasını sağladı. Oğuzhan'ın yakaladığı fırsatı değerlendirip, Bursaspor yarı alanında ilerleyerek çıkardığı asisti Babel'in golünü getirdi. Oğuzhan, aynı asistleri bir kaç kez daha yapmaya çalıştı ama hücumda kaybedilen her top, yumruk gibi geri döndü ve Beşiktaş'ın gardını düşürdü. 
Bana göre maça etki eden iki hoca vardı. Samet hoca, 62'inci dakikada hücumu ve golü düşünerek Sakho'yu oyuna sürdü. Bursaspor, 86'ıncı dakikaya kadar pes etmedi ve Sakho, Pepe'nin yanından beraberlik golünü bulmayı başardı. Şenol hocanın, 1-0'ın üzerine yatmak için defansif orta sahaya Tolgay'ın yerine 70'inci dakikada Necip'i oyuna alması büyük hataydı. Şampiyonluğa oynayan bir takımın, maçın bitimine 20 dakika kala tercihi, Necip gibi defansif yönü olan bir oyuncu değil, Larin gibi baskıyı artıracak ve ikinci golü arayarak rakibi ileri çıkamaz hale getirecek bir değişiklik gerekiyordu.

* * *

Şenol hocanın skoru koruma isteği, Beşiktaş kalesine gol olardak döndü ve rakiplerinin 3 puan kaybettiği haftada 1 puanl teselli bulmak zorunda kaldı. Ama haftanın kaybedenleri arasında yer aldı Beşiktaş.
Şenol hocanın takımı toparlaması, Adem Ljacic'i takıma monte etmesi lazım. Oğuzhan-Tolgay ikilisi orta sahada takımı yönlendirmiyor.

Partizan maçının yorgunluğunu atamadığı gözlenen Querasma'nın ilk yarıda dinlendirilmesi, oyuna Lens'le başlanması daha isabetli bir karar olacaktı.

Yaş ortalaması 35'e ulaşan ve "yaşlı bir takım" haline gelen Beşiktaş'ı, yoğun bir maç temposu bekliyor. Daha dördüncü haftada takımın enerjisi düşerse ve bu şekilde oynamaya devam ederse, sezon sonu ilk 3'e girmek bile hayal olur.
Bursa maçının ilk yarısını gözönünde bulundurunca, "kaybedilen 3 puan değil, kazanılan 1 puan var" demek daha doğru olur.