15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ülkemizde milli birlik ve beraberlik sağlanmış gibi görünüyor. Demokrasi mitingleri ve Yenikapı'daki görüntü bizleri çok umutlandırdı. Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan ve Muhalefet Partileri liderlerinin yeni kapıda bir arada sohbet ederken verdikleri görüntünün olumlu etkileri devam ediyor. Bu bağlamda; Geçtiğimiz hafta sonu Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan süper kupa maçında tribünlere asılan o pankart bu ülke için kalbi atan herkesin ortak dili oldu. " Sizi hep böyle görmek istiyoruz"

İki yıl önce dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile Barolar Birliği Başkanı Metin Feyizoğlu arasında yaşanan gerginlik Yenikapı'dan esen milli birlik beraberlik esintisiyle birlikte umuda dönüştü.

Barolar Birliği başkanı Metin Feyzioğlu'nun Baro başkanları ile birlikte külliyede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmesi ve darbeye karşı ortak dil kullanılması milli mutabakat noktasında bizleri fazlasıyla umutlandırdı diyebilirim.

Barolar Birliği Başkanı Metin Feyizoğlu; Ülkenin çok zor bir dönemden geçtiğini belirterek, 15 Temmuz'da bir darbe girişimi değil ülkeyi işgal girişimi yaşandığını söyledi. Tam dibe saplanmak üzereyken milletin tanklara göğüs germesiyle yeniden düzlüğe çıktığımıza vurgu yapan Feyizoğlu; bu milli birlikteliğin sürmesi adına Türkiye Barolar Birliği olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız dedi. Bu görüşme sonrası özellikle sosyal medyadan çok eleştiri hatta hakaretler aldığını belirten Feyizoğlu; bizim Cumhurbaşkanıyla bir araya gelmemiz her konuda kendisiyle aynı fikirde olduğumuz anlamına gelmez önemli olan farklı fikirlere tahammül edebilmek ve saygı göstermektir söz konusu vatansa milli mutabakatta el sıkışabilmektir. Bu bağlamda gelen eleştirileri ve hakaretleri çok önemsemiyoruz diye konuştu.

Ayrıca ana muhalefet lideri Kemal Kılıçtaroğlu'nun Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar'a geçmiş olsun ziyareti. Dışişleri Bakanı Mevlüt ÇAVUŞOĞLU'nun muhalefet liderlerini ziyaret etmesi yakın zamanda görmeye alışık olmadığımız görüntülerdi. Yazımın başlığında söylediğim gibi bu esinti hiç bozulmasın farklı fikirlere tahammül edilsin vatan millet söz konusu olduğunda milli çizgide birleşilsin. İşte o zaman dostu düşmanı daha kolay ayırt edebiliriz.

Bu bağlamda çok önemsediğim bir açıklamada Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan geldi. Kurtulmuş; hafta içi FETÖ ile mücadele kapsamında kamuda yaşanan tasfiyelerle ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Özellikle boşalan kadrolara başı açık, kapalı alkol içen, içmeyen, sağcısı, solcusuna bakılmaksızın liyakat esasını gözeterek alım yapacaklarını söyledi. Sayın Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş beyin bu açıklamasının samimiyetine inanıyor aynı zamanda gidişatı bir gazeteci olarak tarafsız gözle takip edeceğimi belirtmek istiyorum.

Not: Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçtaroğlu 'nun Salı günü grup konuşmasında gündeme getirdiği son yayınlanan KHK ile birlikte Özel Harekat polisleri için KPSS şartı aranmayacak hususunda Sayın Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş beyden bir açıklama bekliyoruz.  Bu yazıyı gazeteye göndermeden son dakika haberlerini taradım henüz bir açıklama yapılmamıştı. Konuyla ilgili Sayın Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş beyden bir açıklama gelirse önümüzdeki hafta sizlerle paylaşacağımı belirtmek isterim.

Sonuç olarak; 15 Temmuz hain işgal girişimi devlette, millette bir uyanışa ve milli mutabakata vesile oldu gibi görünüyor inşallah böyle devam eder. Bu bağlamda; Ülkemizi bölmeye çalışan topraklarımızda gözü olan hain emperyalist devletler, Türk milletinin birlik ve beraberliğini koruduğu müddetçe hain emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklarını bir kez daha anlamışlardır diye düşünüyorum.

Hayatın içinden...

2016 senesinde maalesef terör olayları, darbe girişimi haberleri moralimizi bozdu yüzümüz hiç gülmedi. Yenikapı Mitingiyle umutlandık artık iyi haberler duymak istiyoruz.

Mesela 26 Ağustos'ta Yavuz Sultan Selim Köprüsü açılıyor. Haydarpaşa Garı yakında yeniden gar olarak hizmet vermeye devam edecek desem yüzümüz güler sanırım...

Haydarpaşa Garına ayrı bir parantez açmak istiyorum...

Özelleştirme İdaresi'nin Haydarpaşa Garı ve Limanı hakkında Kadıköy Belediyesinden bilgi istemesiyle başlayan tartışmaya Ulaştırma Bakanlığı son noktayı koydu. Tarihi Haydarpaşa Garı yapılan planlamaya göre hızlı tren ve bölgesel trenler için kullanılacak. Böylece özelleştirilecek otel ya da AVM yapılacak söylentileri de son buldu tartışma sona ermiş oldu. Geçmişte yük limanı olarak kullanılan liman bölgesinin ise kruvaziyer ve yat limanı olarak İstanbul'a hizmet vermesi planlanıyor.

Bu habere özellikle çok sevindim çünkü 1999 senesinde İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisiyken; fakülteden arkadaşlarım ile birlikte Haydarpaşa Belgeseli çekmiştik. Senaryo yazımı, garda çekimler ve kurgu aşamasında çok özen göstermiş profesyonel bir ekibin ortaya çıkarabileceği 30 dakikalık bir belgesel film hazırlamıştık. Çektiğimiz " Haydarpaşa Belgeseli " fakültede çok beğenilmiş neticede 100 üzerinden 100 puan alarak en yüksek notu biz almıştık. Bu nedenle Haydarpaşa Garı'nın tarihi öneminin dışında benim nazarımda ayrı bir yeri olduğunu belirtmek isterim.