Beşiktaş, Genk karşılaşmasına siyah formayla başladı ve geceyi Vodafone Arena'da kara bir sayfayla, 4-2 gibi ağır bir skorla kapattı. Karşılaşma boyunca oyuna hakimiyet de kuramadı ne yazı ki.

Hep diyoruz; yenilgiden ötesi Beşiktaş'ın 2 yıl önceki ruhu ve mücadele arzusunu kaybetmesi en büyük sorun. Yenilginin alışkanlık haline gelmesi, son 18 resmi maçta 5 defa mağlup olan takımın taraftarları umutsuzluğa sevk ediyor. Bir yıl içerisinde Cenk, Gomez ve en son Talişka'nın gitmesi ve yerine gelen oyuncuların doğan boşluğu kapatamaması, Avrupa arenasında Larin'in forvette kaybolup gitmesi, Oğuzhan'ın beklentilerden çok uzak oyunu, üzerine bir de defans hattının çöküşü Avrupa'da destan yazan Kartal'ı bugünkü görüntüsüyle çıkarıyor karşımıza. Hep birlikte kahroluyoruz.

* * *

Ekonomik krizle birlikte üç büyükler, hem lig hem Avrupa arenasında hayal kırıklığı yaşatıyor. Bu, geçmişten gelen hoyratlığın sonucu. Geçen yıl 2 forvetini satan Beşiktaş, yerine isabetli transferler yapmayarak hem şampiyonluğu kaybederek Şampiyonlar Ligi'ni hediye etti.

Geçen yıl UEFA'dan kasasına 43 milyon Euro girdi Beşiktaş'ın ama yine doğru dürüst bir transfer yok. Ara transfer döneminde doğru seçimlerle bir sağbek ve forvet alınıp, ana iskeletteki sorunlar çözülmezse, bu yaşlı kadroyla gelecek yıla gitmeye kalkarsa Beşiktaş kayıp bir sezon daha yaşamış olur. Bu da, sabrı tükenen taraftar karşısında yönetimi hedef yapar.

* * *

Şenol Güneş'in "Yönetim transfer yapar ben oynatırım" diyerek yönetime gönderdiği mesaj, Fikret Orman'ın "tek adam" yönetimine işlemedi. Kongreyle gelen yeni yönetimde gelenler, gidenleri aratır oldu.

Erdal Torunlar, Ahmet Nurçebi gibi taraftar, yönetim, teknik heyet ve futbolcular arasında birliği ve bütünlüğü sağlayan isimler şimdi yok. Fikret Orman ve yönetiminin, geçen yıllarda Kartal'ı uçuran "birlik, beraberlik" ruhunu yeniden oluşturmalı ve takım kanatlarını güvenle çırpmaya başlamalı.

Takımda doğan boşlukları hızla kapatıp, gençleşmeye de başlamaz, eski özgüvenimize de kavuşmazsak hep birlikte "Bir teselli ver" şarkısını söylemeye devam ederiz.

Dilerim yanılan ben olurum ve her şey yolunda gider.