Ünlü sanatçı Ebru Gündeş'in davasında sıkıntısı devam ediyor.

Konu geçmiş yıllara dayanıyor.  Küçük bir hatırlatma yapalım;

Rıza Sarraf, Kanlıca sahilinde üç yalıdan oluşan Mehmet Arif Bey Yalılarından ikisini 2011 yılında satın alarak 4 parselini kendi, 5 parselini de eşi Ebru Gündeş Sarraf üzerine kaydettirmişti.

Sarraf, o dönemde tarihi eser olarak tescili yapılan yalılarda tadilat çalışması başlatmıştı. Daha sonra tadilatın 2960 Sayılı Boğaziçi Kanunu'na aykırı olduğu gerekçesi ile Rıza Sarraf ve Ebru Gündeş Sarraf hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, yalılarda bina boyunca asansör yapıldığı, bina cephesinde doluluk ve boşluk oranlarının değiştirildiğinin tespit edildiği belirtilmişti.

Beykoz Kanlıca'daki yalıda Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na aykırı tadilat yaptığı iddiasıyla 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Ebru Gündeş Sarraf, Mart ayında yapılacak duruşmaya katılmazsa hakkında zorla getirilme veya yakalama kararı çıkarılacağı ihtar edilmişti.

Bu hafta, Beykoz 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya sanık Ebru Gündeş'in avukatı Begüm Can Gürel katıldı. Diğer sanık Hakkı Süha Gökdemir, duruşmaya gelmedi. Baro tarafından atanan Gökdemir'in avukatı da duruşmaya katılmadı. Yaptığı ihbar ile davanın açılmasına neden olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ da duruşmayı takip etti.

Söz alan Ebru Gündeş Sarraf'ın Avukatı Begüm Can Gürel, "Geçen celse müvekkilimizi bu celse hazır edeceğimizi dair beyanda bulunmuştuk ama geçen celse öncesi bu zamana denk gelen konser sözleşmeleri vardı. Önceden planlamış olduğu sözleşmeler nedeniyle Antalya'da sahne alacak olmasını dikkate alınmasını istiyoruz. İşi kapsamında yaptığı sözleşmeleri iptal etme imkanı yoktur. Son bir süre talebimiz bulunmaktadır" dedi.

Avukat Begüm Can Gürel, müvekkilinin gelecek celse veya celse arası ifadesinin alınmasını talep etti.

Gündeş eşinden dolayı bir dönem  taşlanmadığı kalmıştı. O zamanlar Gündeş'e ender destek veren gazetecilerden biriydim. Şimdilerde yine sanatçının başında kara bulutlar gezinmeye başladı gibi.

Ama ben yine Gündeş'in yanındayım. Sonuçta o bir anne! Bir deyim var "Yukarı tükürsen bıyık, aşağıya tükürsen sakal".

Bakalım süreç ilerleyen günlerde hatta yıllarda nasıl işleyecek. Umarım Gündeş te evladı da zarar görmeden hayatlarına devam ederler.

Sevgi ve hoşgörü ile kalın.