Beşiktaş evinde Malmö'ye oynadığı maçta Malmö'ye yenilerek Avrupa defterini kapattı ve artık sadece tek cephede, yani Süper Lig'de şampiyonluk kovalayacak. Ama oynanan bu oyun ve forvet hattıyla bu da oldukça zor.

Beşiktaş, Malmö karşısında ilk yarıda baskılı bir oyun sergilese de, golcüleri vasat olunca kalenin içinden topu filelerle buluşturamadı ve yenilgi kaçınılmaz oldu. Mustafa Pekdemek ve ona ayak uyduran Love'un yakaladığı pozisyonları bonkörce harcaması "Bu pozisyonları istenmeyen Negredo kaçırır mıydı acaba" diye düşündürüyor insana. Unutmayalım, onun attığı güllerle Avrupa'da yolumuza devam etmiştik. Giden ve yerine gelen oyuncular, Beşiktaş'ın oyun sistemini tamamen değiştirdi. 
Cenk, Negredo ve Talisca ayarında oyuncu yok şu anda takımda. Oğuzhan'ın isteksiz, ruhsuz oyunu, Lajic'in orta sahada kaybolması, defansın arkasına atılan her topun net pozisyona dönüşmesi, Quaresma'nın "tarza" dönüştürdüğü laubali oyunu ile 65. dakikada gördüğü kırmızı kart, Beşiktaş için maçın bitişi oldu zaten.

* * *

Beşiktaş yine bir Malmö maçında hüzünlü bir yenilgi yaşadı. İlk yarıda yüzde 65 oyun üstünlüğü kurmasına rağmen direkten dönen toplar, altı pas içerisindeki bencilce ve acemice kaçırılan goller kaldı hafızalarda. Beşiktaş'ın haftalardır kronik sorunlarının çözülememiş olması ve takımdaki devamsızlık ancak devre arası Şenol hocanın da aciz kaldığı bölgelere takviyeler yapılmasını şart kılıyor. Eğer gerekli takviyeler yapılmazsa, geçen yıl şampiyonluğu altın tepside Galatasaray'a hediye eden Fikret Orman, bu sezonun kaybedilmesinin de tek sorumlusu olacaktır.
Beşiktaş'ı, Mustafa Pekdemek, Love ve Larin'e mahkûm etmek, yönetici başarısızlığıdır. Cepheler bir bir düşerken, hedeflerden uzaklaşırken taraftarın da sabrı tükenmektedir. Takımdaki düşüşten ve oynanan silik oyundan artık taraftar da sıkıldı. 

* * *

Hafta sonu Trabzon'da oynanacak maç, Beşiktaş'ın Süper Lig cephesindeki "var mısın, yok musun" karşılaşması olacak. Alınacak bir mağlubiyet, geçen sezonun tekrarını yaşatacak ve Beşiktaş şampiyonluk yarışını mucizelere bırakacak. Bu arada Galatasaray-Başakşehir maçının sonucu da zirve için çok önemli tabii...

Devre arasında yönetim mutlaka Mustafa, Larin ve Love'den oluşan forvet hattını yenilemeli. Bu üç oyuncuyu mümkünse gönderip yerine Cenk'i kiralamanın yollarını zorlamalı, eğer olmuyorsa Burak'ı takıma kazandırmalı. 
Kartal'ın, Avrupa defterini kapattığı son karşılaşmanın sorumluları Mustafa, Love, Larin ve bu takımın mimarı Fikret Orman ile yönetimidir. 

Şampiyonlar Ligi'nde tarih yazan Beşiktaş'tan, Avrupa defterini kapatıp, ligde üst sıralarda kalmaya çalışan bir Beşiktaş'a düşüşün sorumlusu da Fikret Orman ve yeni seçtiği yöneticilerdir. Başarıya sahip çıkanların, işler kötüye gidince sorumluluğu da üstlenmesinin zamanı gelmiştir artık. Yorum sizlerin...