Beşiktaş, iki haftalık galibiyet serisinin moraliyle gittiği Gaziantep deplasmanından hüranla döndü. İlk devre durağan bir oyun olsa da, 38. dakikada Larin'in direkten dönen topu dışında pozisyon yoktu. Bunda Antep'in sıkı savunması ve uzun toplarla ileri çıkması Beşiktaş'ın oyun kurmasını engelledi.

Beşiktaş, topsuz oyunda çok stabil. Topu kazanınca da diğer oyuncuları çok hareketsiz kalıyor. Bu durum, Beşiktaş'ı çok tahmin edilebilir ve önlem alınabilir bir takım haline getiriyor.

Durumun böyle olmasında 3 tane 6 numara ile maça başlanmasının etkisi var. Atiba, Dorukhan, Oğuzhan üçlüsü Sergen hoca tarafından sahaya sürülüyor. Bu durumla, onun en sevilen özelliği olan özgüven ve cesaret de yerini çekingenliğe bırakıyor. Rakipleri daha etkili bir oyun oynarken Beşiktaş yaratıcılıktan çok uzak kalıyor.

44. dakikada Ersin'in kısa dokunuşu ile uzaklaştırmaya çalıştığı top Mirallas'ın önünde kaldı ve Gaziantep ilk golünü buldu. Yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı ama VAR golü onaylayınca Gaziantep soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Sergen hoca ikinci yarıya Dorukhan ve Oğuzhan'ın yerine Josef de Souza ve Mensah'la başladı. 55. dakikada kalei Ersin'in ceza sahası dışında Gaziantepli oyuncu Muhammet'e müdahalesi sonucu kırmızı kart görmesiyle Beşiktaş 10 kişi kaldı.

Bu dakikadan sonra maçın kontrolü tamamen Gaziantep'e geçti. Buna rağmen 60. dakikada Atiba'yla sağ kanattan başlatılan atakta gelen ortayı tamamlayan Larin, skoru eşitledi. Beraberlik golünden 3 dakika sonra Gaziantep'in hızlı gelişen atağında, Vida rakibini durduramayınca Muhammet topu filelerle buluşturdu ve takımını tekrar öne geçirdi.

Bir eksikle mücadeleyi sürdüren Beşiktaş, bu dakikadan sonra beraberlik golünü aramaya başladı. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Gaziantep Kenan Özer'le 3. golünü buldu ve Beşiktaş'ı İstanbul'a puansız gönderdi.

Beşiktaş tarihinde efsane olan Sergen Yalçın hoca, 8'inci haftada hanesine 0 puan yazdı ve 11 puan kaybetti. Fenerbahçe'nin kazanması halinde liderle arasında 10 puan, Alanya kazanırsa 13 puan geride kalmış olacak. Bu kadro yapısı ve takımdaki sıkıntılar aşılamayacağı için, Beşiktaş sezonu erken kapatmış olacak.

Beşiktaş'ın rakipleri, her iki kanadı koridor gibi kullanıyor. Ayrıca, kaleye gelen ilk topun gol olması da Beşiktaş'ın bir diğer handikapı. Ekonomik kıskacı aşamayan Başkan Ahmet Nur Çebi yanında, sahaya sürdüğü takıma bakılırsa Sergen hoca da kafasında sezonu kapatmış gözüküyor. Bu gidişte bırakın şampiyonluğu ilk 5'e girmek bile hayal.

Gaziantep yenilgisi aynı zamanda Sergen Hoca'nın "efsane"liğine de son verdi. Gerçek efsane hocanın Şenol Güneş olduğu bir kez daha tescillendi. Sergen hocanın Gaziantep'de rezerve edilen gidiş bileti, Başakşehir maçından sonra kesilir ve Beşiktaş'ta bir dönem daha kapanır maalesef.