İstanbul Park’ta düzenlenen Formula 1 Grand Prix’sini Lewis Hamilton kazandı. Mercedes’in Büyük Britanyalı pilotu Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix’sini lider olarak tamamlayarak, 7. kez dünya şampiyonu oldu. Hamilton bu başarısı ile Formula 1 yarışlarının efsane pilotu Michael Schumacher’in rekoruna ortak oldu.

13-14-15 Kasım tarihlerinde gerçekleşen yarışlar korona virüs nedeniyle seyircilere açık değildi. Bu nedenle yarış severler bu büyük organizasyonu evlerinde izlemek zorunda kaldılar. Yarışlar öncesi İstanbul’un tarihi mekânlarında, 15 Temmuz Şehitler köprüsünde ve Avrasya Tünelinde Formula 1 araçlarının boy göstermesi ilgiyle izlendi. Formula 1 yarışları için hazırlanan İstanbul’un tanıtım videosu oldukça başarılıydı.

İstanbul’un çeşitli noktalarında çekimi gerçekleştirilen Formula 1 tanıtım filmi için birçok ilk gerçekleşti. Bunlardan birincisi Avrasya Tünelinde denizin altından iki kıta arasına koşuldu. Yine 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde iki kıta arasında denizin üstünde karşılıklı geçişler oldu. Son olarak 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde iki kıta arasında ve köprünün tam ortasında, denizin üstünde ‘pitstop’ gerçekleşti.

Formula 1 İstanbul Grand Prix’si uzun yıllar unutulmayacak bir yarışa sahne oldu…

 Daha sonra 6. sırada yer alan Albon, önce Hamilton'ı ardından da Vettel'i geçerek 4. sıraya yükseldi. Bu sırada Max Verstappen ise Perez'i geçmek isterken spin attı ve 8. sıraya kadar geriledi.

Turlar ilerledikçe hızını arttıran Lewis Hamilton, Sergio Perez'e karşı yaptığı müthiş atakla öne geçerek liderliği ele geçirdi. Kalan bölümde farkı iyice açan İngiliz pilot şampiyonluk yarışında en yakın rakibi olan takım arkadaşı Valtteri Bottas'a da tur bindirdi.

Liderliği bırakmayan Lewis Hamilton, Türkiye GP'sini kazanarak kariyerinin 7. şampiyonluğuna İstanbul'da ulaştı. Yarışa 6. sırada başlayan Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton, müthiş bir atakla birinci sıraya kadar yükseldi ve yarışı lider tamamladı. Türkiye GP'de Racing Point'ten Sergio Perez 2, Ferrari'den Charles Leclerc 3. oldu. 2008'de ilk şampiyonluğuna ulaşan Hamilton, 2014, 2015, 2017, 2018 ve 2019'un ardından 2020'de de mutlu sona ulaşmayı başardı.

Hamilton çocuklara seslendi…

Lewis Hamilton üst üste 7’inci şampiyonluğuna İstanbul’da ulaşarak tarih yazdı. Efsane pilot Michael Schumacher ile birlikte tarihin en çok Formula 1 şampiyonluğu yaşayan pilotu oldu. Yarış sonrası gözyaşlarına hâkim olmayan İngiliz pilot, çocuklara seslenerek, “ İmkânsızı hayal edin bunun için çalışın. Kendinizden asla şüphe duymayın dedi.

Türkiye UEFA Uluslar B Liginde Rusya galibiyeti ile moral buldu…

UEFA Uluslar B liginde mücadele eden A Milli Futbol takımımız Rusya’yı 3-2 mağlup ederek, bir üst lige çıkma şansını sürdürdü. Geriye düştüğümüz karşılaşmada milli takımımıza galibiyeti getiren golleri, 26. dakikada Kenan Karaman, 32. dakikada Cengiz Ünder ve 51. dakikada penaltıdan Cenk Tosun kaydetti.

Rusya'nın golleri ise 11. dakikada Denis Cheryshev ile 57. dakikada Daler Kuzyaev'den geldi. Rusya Milli takımında Andrey Semenov 24. dakikada kırımızı kart görerek uzatma dakikalarıyla birlikte takımını 70 dakika yalnız bıraktı.

Rusya karşısında ilk galibiyet…

Rusya’yı 3-2 yenen A Milli Futbol Takımımız, rakibine karşı oynadığı 8 maçta ilk galibiyetine ulaştı. Daha önce Rusya ile 7 maçta karşı karşıya gelen ay yıldızlı ekibimiz 4 yenilgi ve 3 beraberlik almıştı. Türkiye Rusya ile bugüne kadar oynadığı 7 maçta toplam 3 gol atabilirken, son karşılaşmada Rusya ağlarına 3 gol göndermeyi başardı.

Türkiye ve Rusya, ilk kez 20 Nisan 1994’te Bursa Atatürk Stadı’nda oynanan hazırlık maçında karşılaşmış, konuk ekip müsabakayı Dmitri Radchenko’nun golüyle 1-0 kazanmıştı.

UEFA Uluslar A ligine çıkma umudumuz yeşerdi.

UEFA Uluslar B Ligindeki rakiplerimiz Macaristan ile Sırbistan berabere kalınca gruptan çıkma umudumuz yeşerdi. Son maçta Macaristan karşısında alacağımız galibiyet bizi A ligine çıkarabilir. A Milliler Çarşamba günü deplasmanda karşılaşacağı Macaristan’ı yenerse puanını 9’a yükseltecek. Rakibimiz Macaristan 8 puanda kalacak. Sırbistan’da Rusya’dan puan alırsa grubu lider tamamlayıp UEFA Uluslar A Ligine çıkabiliriz. Son puan durumuna göre A Milli Futbol Takımımızın son maçında Macaristan karşısında alacağı 1 puan grupta kalmasına yeterli olacak.