Beylikdüzü'nde bulunan ve bölgenin en büyük camisi olan Fatih Sultan Mehmet Camii'nin derneğindeki usulsüzlük ve yolsuzlukları ortaya çıkaran 15 Temmuz gazisi İsmet Erdoğan'ın başına gelmeyen kalmadı. Olayın ardından hakkında iftira kampanyaları başlatılan, soruşturma açılan gazi Erdoğan, hakkında hiç bir suç bulunmamasına rağmen Zonguldak'ın Gökçebey ilçesine tayin edildi. İsmet Erdoğan, yaşadıklarını bir dilekçe ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a bildirdi ve destek istedi. Gazi Erdoğan, bu talebini sosyal medya hesabından da yayınladı.

Bölgenin önemli çarşısı

Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camii'nin altında bulunan ve çok sayıda dükkanın yer aldığı çarşı, cami derneği tarafından Onur Market'e kiralandı. Onur Market de çarşı içinde çeşitli reyonlar ve dükkanlar oluşturarak bunları kiraya verdi. Kiranın sürekli artması üzerine çarşı esnafı şikayetçi olmaya başladı. Bu arada, cami derneğinden alacaklı olduğunu söyleyen bazı şahıslar ortaya çıktı. Derneğin, yapılmayan bazı işler karşılığı piyasaya çok sayıda karşılıksız çek verdiğine dair şikayetler gelmeye başladı.

Müftü olaya el attı

Şikayetlerin artması üzerine dönemin İlçe Müftüsü Mehmet Muslu, şikayete konu olayların araştırılması için müftülük personeli olan 15 Temmuz gazisi İsmet Erdoğan'ı görevlendirdi. Gazi İsmet Erdoğan, detaylı bir araştırma yaparak vurgunun boyutlarını ortaya çıkardı ve bir raporla İlçe Müftüsü Muslu'ya sundu. Erdoğan'ın sunduğu rapora göre, cami derneği çarşıyı Onur Market'e 80 bin liraya kiraladı. Market ise diğer dükkanlardan her ay toplam 140 bin lira kira topladı. Dernek, Onur Market'e 4 yıl boyunca hiç bir kira artışı yapmazken, diğer dükkanların kiraları sürekli olarak artırıldı. Derneğin 4 yıllık gelirinin Başkan Hasan Çelebi tarafından buharlaştırıldığı ortaya çıktı. Dernek, Gürpınar'da kiraladığı 5 katlı bir binayı Kur'an Kursu haline getirdi ve buraya 1.5 milyon liraya yakın bir masraf yaptığını faturalandırdı. Ancak son dönemde bina sahibine de kira vermediği, daha sonra yapılan denetimde ortaya çıktı. Derneğin ayrıca, piyasaya çok sayıda karşılıksız çek verdiği için icralık olduğu da tespit edildi.

Mahkemelik oldular

İsmet Erdoğan'ın ayrıntılı raporu üzerine İlçe Müftüsü Mehmet Muslu, durumu ilçe kaymakamlığı aracılığıyla İl Dernekler Müdürlüğü'ne bildirdi. İl Dernekler Müdürlüğü müfettişleri, yapılan inceleme sonucunda birçok usulsüzlük tespit ederek vurgunun boyutlarının 5 milyon lirayı bulduğunu tutanak altına aldı. Onur Market'in dernekten 800 bin lira alacaklı durumda olduğu, derneğe ait çek defterinden 55 yaprağın kayıp olduğu da ortaya çıktı. Ardından tespit edilen vurgunla ilgili olarak cami derneği yöneticileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Dernek yöneticileri hakkında Büyükçekmece Adliyesi'nde dava açıldı.

İftiralar başladı

Olayın ortaya çıkmasının ardından 703 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi çerçevesinde cami, mescid ve eklentilerindeki gelir getiren yerler müftülük denetim ve sorumluluğuna bırakıldı. Dernek el çektirildi ve Fatih Camii Çarşısı da müftülük yönetimine geçti. Onur Market ile diğer dükkanlarla ayrı ayrı kullandıkları metrekare ölçüsünde hakkaniyetli kira sözleşmesi imzalandı. İlçe Müftüsü Mehmet Muslu, olayın ardından Beşiktaş'a tayin edildi. Müftülük personeli 15 Temmuz gazisi İsmet Erdoğan ise Beylikdüzü Müftülüğü'ndeki görevini sürdürdü. Cami çarşısındaki menfaati ortadan kalkan ve işledikleri suçlar ortaya çıkarılan şahıslar, 15 Temmuz gazisi İsmet Erdoğan hakkında iftira kampanyaları başlattı. İftiracılar Erdoğan hakkında soruşturma açılmasını sağladı ancak aleyhte hiçbir suç isnat edici belge veya bilgiye rastlanmadı.

Zonguldak’a sürgün

Buna rağmen gazi İsmet Erdoğan, geçen ay Zonguldak'ın Gökçebey ilçesine tayin edildi. 15 Temmuz'da bir tankın paleti altında kalan bacağı sakat kaldığı için bir dizi ameliyat geçiren ve tedavisi İstanbul'da devam eden gazi Erdoğan'ın sürgün edilmesi, çarşı esnafı tarafından tepkiyle karşılandı. İsmet Erdoğan, durumu bir dilekçe ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a bildirerek desteğini istedi. Devlet Övünç Madalyası sahibi de olan gazi Erdoğan'ın aynı zamanda sosyal medya hesabından yayınladığı dilekçede, hakkındaki iftira kampanyasına çarşı derneğinden menfaat temin eden müftülük personelinin de iştirak ettiğine dikkat çekti.

İsmet Erdoğan, Cumhurbaşkanı'na yazdığı dilekçede, şu anki İlçe Müftüsü Kadir Koçak'ın bazı şahısları, hakkında şikayetçi olması için organize ettiği, delili bulunmayan art niyetli iddiaların gündeme getirildiğini, açılan soruşturma neticesinde ifadesi dahi alınmadan Zonguldak'ın Gökçebey ilçesine tayin edildiğini belirtiyor. Erdoğan, dilekçesinde İstanbul'da ameliyat olmak zorunda olduğunu, tedavilerinin de burada sürdüğünü belirterek "Gazilik ve insanlık onurumun rencide edilerek toplum içerisinde küçük düşürülmeme sebep olan ve şahsımın yıpratılmasına, mağduriyetime yol açan şahıslardan, asılsız iddialarla hakkımda soruşturma açılmasını sağlayanlardan şikayetçiyim" dedi. Gazi İsmet Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yaşadıkları ve sorumluları hakkında tahkikat açılmasını talep etti.