Şişli Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen halk toplantısında ilçenin sorunları masaya yatırıldı. Kemal Dervişoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, belediye meclis üyeleri, Paşa Mahallesi Muhtarı Zeki Akgün'ün yanı sıra pek çok vatandaş da katılım sağladı. Halk toplantısında mahallelinin şikayet ettiği konuların başında ise hızla artan çarpık yapılaşma ve bunun beraberinde getirdiği trafikle yolların geçit vermemesi ve otopark sorunu geldi.

'HİÇ KOLAY DEĞİL'

Mahalleli, otopark sorununun ciddi boyutlara ulaştığını ve acilen çözülmesini istediklerini İnönü'ye iletti. İnönü ise kısa vadede bir söz veremeyeceğini belirterek, "Şişli'de yer çok değerli. İnsanlar bu değerli arazilerini genelde konut için kullanıyor. Otopark yapmak da mevzuat açısından kolay bir iş değil. Otoparkı kimin işlettiğinin bir önemi yok, önemli olan otopark olması. Bu konu ile ilgili kısa vadede bir söz veremeyeceğim fakat elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

KONTEYNER KRİZİ

Toplantıda konuşulan diğer bir sorun ise çöp konteynerleri oldu. Vatandaşların bir kısmı çöp konteynerlarının yerin altına alınmasını isterken bazı vatandaşlar da kapılarının önündeki çöp konteynerlerinin kaldırılmasını talep etti. Mahalle sakinleri, kapılarının önündeki çöp kutularının etrafa kötü koku yaydığını da anlattı. 

Şişli cami cemaatinin de İnönü'den talepleri, Kule Cami'nin minaresinin boyanması yönünde oldu. İnönü, caminin minaresini de en kısa zamanda boyatacaklarını söyledi. Toplantıda söz alan bir vatandaş da, Kurtuluş-Feriköy arasına bir cem evi istediklerini belirtti. 

MADDE BAĞIMLILARI 

Mahallelinin diğer bir sorunu ise, madde bağımlıları oldu. İlçenin belirli noktalarını mesken tutan madde bağımlılarından duydukları rahatsızlığı dile getiren mahalleliler, bu kişilerin acilen tedavi görmeleri gerektiğini söylediler.  Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, yaptığı konuşmada, "25 mahallemizde de vatandaşlarımız ile düzenli olarak bir araya geliyoruz. Siz vatandaşlarımız bizlere sosyal medya üzerinden ulaşsa da bu şekilde yüz yüze yapılan iletişimin daha önemli ve değerli olduğuna inanıyorum. Amacımız, sizlerin sorunlarına hızlı bir şekilde müdahale ederek çözümler üretmektir" dedi.

PAŞA MAHALLESİ DERTLİ 

İnönü, "Belediyemiz sadece çöp toplayıp kaldırım inşa etmiyor. Eğitimden sağlığa, meslek edindirme kurslarından kültür ve sanat da faaliyetlerine kadar her alanda sizlerin yardımına koşuyoruz" ifadelerini kullandı. Toplantıya katılan Paşa Mahallesi sakinleri, her karış araziye inşaat yapılmasından duydukları rahatsızlığı toplantı sonunda da dile getirdi. Mahalleye giriş çıkış yapılan yolların bile inşaatlar nedeniyle azaldığını belirten mahalle sakinleri, "Otopark yapılamayacak kadar küçük araziye inşaat ruhsatı verilmemesi gerekir. Caddelerimiz, sokaklarımız otopark olarak kullanılıyor. Ambulans, itfaiye ve polis ekip otosu gibi acil müdahale araçları bile yollara giremiyor" dedi.

Sibel GÜLERSÖYLER / ÖZEL HABER