Bir zamanlar, birçok ismi yazdığı şarkı sözleriyle zirveye taşıyan ünlü söz yazarı Süleyman Akova, Beyoğlu'nda tek odalı evinde 28 kedisiyle birlikte yaşam mücadelesi veriyor. Şöhrete kavuşturduğu kişilerden hiç birisinin kapyısını çalmadığı Akova, geçimini tartıcılık yaparak sağlıyor.
Sinan Özen'den, Selahattin Özdemir'e, Alişan'dan Derviş'e kadar pek çok ünlü sanatçının söz yazarlığını yapan Süleyman Akova, şimdilerde Beyoğlu Tarlabaşı'nda tuttuğu tek göz odada yaşam mücadelesi veriyor. Sanat camiasının vefasızlığından yakınan Akova, "Bana bir merhabayı esirgemesinler" diyor.

TARTICILIK YAPIYOR

Aniden gelen şöhretin inişli çıkışlı yollarında kaybolanlardan biri olan Akova, bir arkadaşının önerisi ile tartı alarak hayatını bu şekilde devam ettirmeye karar vermiş. İlk başlarda çekinse de kedilerin de ona eşlik etmesiyle tartıcılığa alışan Akova, "Hayvanları çok seviyorum. Kazandığım paraları da onların mamalarına harcıyorum. Kedilerle dostluğumuz insanların ilgisini çekiyor. Bizimle fotoğraf çektiriyorlar" diyor.

KİMSE İNANMIYOR

Zaman zaman kendisinden vazgeçse de kedileri için ayakta durduğunu belirten Akova, şu anki halini görenlerin bir dönemin ünlü söz yazarı olduğuna inanmakta güçlük çektiklerini belirtiyor. 
Yıllar önce ekmek parası kazanmak için Adana'dan yola çıkarak Unkapanı Plakçılar Çarşısı'na gelen Süleyman Akova, Beyoğlu'nda artık 'Kedici Baba' olarak biliniyor. İlkokulu dahi bitirmeyen ve hiçbir müzik enstrümanı çalmayı bilmediğini belirten Akova, "Yazdığım sözler birçok ünlü sanatçının da çıkış şarkıları oldu. Mesela, "Sinan Özen'in 'Olmaz Böyle Şey Çıldıracağım' şarkısının sözleri bana aittir. Cansever, Eyüphan, Hakan Aslan ve Meral Sezgin hep benim sözlerini yazdığım şarkılar ile meşhur olmuşlardır.  Onlar şöhret basamaklarını tırmanırken ben gördüğüm bunca vefasızlığa rağmen hala söz yazmaya devam ediyorum" dedi.

ARAYAN OLMAMIŞ

Süleyman Akova, en son 1987 yılında müzik piyasasında görülmüş. 2015 yılında kedileriyle birlikte İstiklal Caddesi'nde tartıcılık yaparken gazetelere haber olan Süleyman Akova, "Belki de benim öldüğümü zannediyorlar. 20 yıldır ortalıkta yokum" demişti. Haberin birçok gazete ve televizyonda yer almasına rağmen Akova'nın kapısını çalan olmamış. Sanat piyasasının bilinen vefasızlığı, Akova'nın da değişmeyen akıbeti olmuş. Akova, sürdürdüğü hayata alışmış gözükse de vefasızlığa sitem edip derin bir nefes aldıktan sonra şarkılarıyla ün kazanan sanatçılara "Bir merhabayı esirgemesinler" diye tekrar sesleniyor.

Süleyman Akova'yı merak edenler, İstiklal Caddesi'nde "kedili baba" diye sorsun, kısa zamanda bulur.

Sibel Gülersöyler