Küçükçekmece'de, değişik millet ve kültürden insanlardan oluşan futbol takımlarının karşılaşıp kaynaştığı gazozuna turnuva maratonu başladı. Maratonda her milletten insan bulunuyor. Şampiyonun ödülü ise gazoz olacak. Mülteciyim Hemşerim Dayanışma Ağı Gönüllüleri ve Yarımburgaz Mahallesi Koruma ve Dayanışma Derneği üyelerinin başlattığı Gazozuna Turnuva'nın bu yıl 2'ncisi düzenleniyor. 

15 TAKIM VAR

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde oynanacak turnuvada Türkler, Kürtler, Suriyeliler, Afganlar, Iraklılar, işçiler, küçük esnaflar ve mahallelerden oluşan en az 15 takım bulunuyor. Ayrıca Afrikalılardan oluşan bir takımla da görüşüldüğü gelen haberler arasında. 
Çocukluğumuzda belki de en sık duyduğumuz sözlerden biriydi, 'Oğlum yeter top peşinde koştuğun, eve gel'. Uzun yıllardır unutulmaya yüz tutmuş, kapalı kapılar ardında halı sahalara sıkıştırılmış olan nesil artık sokaklara indi. Futbol arsada oynanır diyerek yola çıkan gençler, kendi takımlarını kurdu. Turnuvanın kazananına ise, tıpkı çocukluğumuzda olduğu gibi gazoz ödülü var.

İMAJIMIZ BOZUK

Orta Bölge olarak tabir edilen Altınşehir, Güvercintepe, Şahintepe, Yarımburgaz Mahallelerinin son dönemlerde adının kötü olaylar ile anılmasından rahatsızlık duyduklarını ve bu imajı düzeltmek amacıyla yola çıktıklarını belirten turnuvanın koordinasyon sorumlusu Ferhat Bayat, "Biz burada herkesin kardeş olduğunu göstermek istiyoruz. Eskiden gazozuna maçlar çok sık olurdu. Bizler hem bu geleneğimizi yaşatmak hem de bölgemizin daha güzel şeylerle adının anılması için böyle bir turnuva düzenlemeye karar verdik" diyor.
Farklı milletlerden oyuncuların da olduğunun altını çizen Bayat, mülteciler ile bölge halkının arasındaki ayrıştırıcı söylemlerin ortadan kaldırılması ve kardeşlik unsurunun ön plana çıkarılması amacıyla bu yola çıktıklarını söylüyor. Turnuvanın geçen sene ki şampiyonuna gazoz ısmarlanmıştı. Bu sene şampiyon olan takımın da ödülü gazoz olacak.

Sibel Gülersöyler