Fatih Belediyesi'nin her yıl düzenlediği ve yoğun katılımla geçen geleneksel protokol iftarı bu yılda Fatih Belediyesi Topkapı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşti. Tarihi Topkapı surlarının hemen yanındaki tesislerde açık havada düzenlenen iftar yemeğine, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, siyasi partilerin ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, ilçe protokolü üyeleri, sivil toplum kuruluşları, ilçedeki üniversitelerin temsilcileri, okul müdürleri, spor kulüplerinin yöneticileri, muhtarlar ve şehit aileleri katıldı.

FETHİN SEMBOLÜ

Tarihi surların gölgesinde düzenlenen iftar yemeğinin ev sahibi Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, iftar öncesi, masaları dolaşarak davetlilerle tek tek ilgilendi. Birlik, beraberlik mesajlarının verildiği iftar yemeği sonrası konuşma yapan Başkan Demir, davetlilere, "Fatih'e hizmet eden siz gönül dostlarımız, geleneksel iftarımızda bu akşam bu tarihi mekanda, Fethin sembolü olan surların gölgesinde bizimle birlikte oldunuz" diyerek katılımlardan dolayı teşekkür etti.

Konuşmasında, rahmet, bereket ve mağfiret ayı Ramazan'ın modern hayatta kaybolan birlik, beraberlik ve paylaşma duygusunu yenden kazandırdığına dikkat çeken Demir, Fatih Belediyesi olarak, Ramazan ayının sosyal boyutunun kendilerine verdiği sorumlukla hareket ettiklerini belirterek sokak iftarlarının önemini anlattı.

SEVGİ KÖPRÜSÜ

Demir, "Her akşam bir sokak iftarımızda, zenginle fakiri aynı sofra etrafında buluşturuyoruz. Aynı sofrada, aynı ekmeği, aynı yemeği paylaşıyoruz. Aynı sokakta yaşayan, ancak, belki birbirlerini tanımayan komşuları bir araya getirerek sevgi köprüleri kuruyoruz. Geleceğimizin emanetçisi çocuklarımız bu sofralarda, büyükleriyle iftar yapmanın mutluluğunu yaşarken, hafızalarına ve gönüllerine paylaşmanın, muhabbetin ve sevginin tohumlarını atıyoruz. İftar sofralarımız Ramazan ayı sonuna kadar devam edecek" dedi.  
Başkan Mustafa Demir, hazırlıklarının sona geldiği 2019 yılına kadar Fatih'te yapılacak ulusal boyutta büyük projelerden bahsederek çok yakında bir bir hayata geçirecekleri müjdesini de verdi.

Ayşegül Keskin