İstanbul'da çöp konteynerlerini toplayan ve sokakları temizleyen taşeron şirketler kural tanımıyor. Birçok ilçede çöp araçları yolları kapatıyor, en kalabalık saatlerde çöp konteyneri boşaltıyor. Eminönü'ndeki vapur iskeleleri çevresindeki konteynerler, yayalara ait kaldırıma çıkarak kalabalığın arasında seyreden devasa çöp arabalarıyla boşaltılıyor.

TRAFİĞE ÇÖP KELEPÇESİ

Üsküdar'da ise taşeron şirket, vatandaşların iş çıkış saatlerinde sahildeki tek ulaşım yolunda çöp topluyor. Bir otelin önünde bulunan 6 konteyneri boşaltana kadar oluşan kuyruk, çöp aracı Beylerbeyi istikametinde de çöp toplamayı sürdürdüğü için uzayıp gidiyor. Sahil boyundaki konteynerler, saat 18.00'den itibaren Çengelköy'e kadar devam ediyor.

Üsküdar Belediyesi'ne temizlik hizmeti veren taşeron şirketin 61 plakalı çöp aracı, sahil yolunda akşam saatlerinde faaliyete başlıyor ve arkasında uzun araç kuyruğu oluşturarak konteyner boşaltmaya, yerlerdeki çöp poşetlerini toplamaya devam ediyor. Sahil yolunda çöpler, saat 18.00 ile 19.00 arasında toplanıyor.

Arif GÜNDOĞDU / ÖZEL HABER