Beyoğlu Galata'da bulunan çift cepheli tarihi çeşmenin etrafı çöplük oldu. Üzerine tabela çakılan çeşmenin ortasından da kablo geçirilmiş. Durumu gören vatandaşlar şaşkınlığını gözleyemiyor. Tarihi eserlere gösterilen vefasızlık her gün farklı bir görüntüyle ortaya çıkıyor. Son olarak Galata'da Şair Ziya Paşa Sokağı'nda (Laleli Çeşme Sokak) bulunan çift cepheli tarihi çeşmeye tabela çakıldığı ortaya çıktı. 

KABLO DÖŞEDİLER

Dönülmez levhası olan ve araçların girmemesi için kapan düzeneği kurulan sokağın hemen başında bulunan tarihi çeşmenin üzerine, 'Dikkat kapan var' yazılı bir tabela asıldı.  Kitabesi kaybolduğu için hangi tarihte kimin tarafından yaptırıldığı tam olarak belli olmayan çeşmenin, bazı tarihçilerce 1905 yılında yaptırıldığı kabul ediliyor. Saray mimarı Raimondo Daronco tarafından yaptırıldığı öne sürülen çeşmenin aynı zamanda tam ortasından kablo çekildiği  ortaya çıktı. Tarihi çeşmenin her tarafının çöplüklerle çevrili olması da ülkemizde tarihi esere verilen önemi gözler önüne seriyor. 

ESTETİK MİMARİ

Mimari şekil olarak farklı bir üsluba sahip olan çeşmenin her iki cephesinde yarım daire biçiminde ince ve saçak teşkil edecek şekilde kemerler bulunuyor. Kemerlerin altında bulunan boşlukların altında ise motiflerle süslü bir ayna taşı göze çarpıyor. Çeşmenin hemen yukarısında iki cephenin birleştiği köşede yapraklardan oluşan bir rozet içinde güneş motifi de bulunan çeşmenin suyunun kesik olduğu ve geçtiğimiz yıllarda bir hayırsever tarafından tamir edildiği öğrenildi. Geçen süre içinde ise çeşmenin musluklardan birisi tekrar bozuldu ve tamir edilmeyi bekliyor.
Tarihi eserin çöplerle dolu olduğunu gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemezken yetkililerin bir an önce bu sorunu çözmelerini istediler.

Sibel Gülersöyler