Başakşehir Belediyesi'nin resmi sosyal medya hesabından gönderilen açıklamada "Bahçeşehir Gölet'te bulunan su deposu hakkında Eşkinoz Deresi Islahı Çalışması'nda ortaya çıkan yapı, su deposudur. İlk yerleşim zamanında 'Emlak Konut' tarafından yeşil alanları sulamak için yeraltına yapılmıştır. Şu anda kullanılmayan betonarme yapının, tarihi eser özelliği yoktur" ifadelerine yer verildi.

DIŞ DUVARLAR ORTAYA ÇIKMIŞTI

Başakşehir Belediyesi'nin Süzer'den alarak imara açtığı Bahçeşehir Gölet Bölgesi'ndeki arazide yapılan hafriyat kazısında bir binanın dış duvarları ortaya çıkmıştı. Ortaya çıkan yapının tarihi eser olduğu iddiaları gündeme gelmişti.

Bahçeşehir'de daha önce de antik mezarların ve tarihi kalıntıların ortaya çıkması nedeniyle, hafriyat alanının da arkeolojik inceleme yapılmadan kazıldığı iddia edilmişti. Bahçeşehir Şelale Villaları'nın bulunduğu bölümde çıkan mezar kalıntıları, 1999 yılında başlatılan inşaat çalışmalarını uzun süre durdurmuş, daha sonra Koruma Kurulu tarafından yapılan bir düzenleme sayesinde inşaatlar sürmüştü.

1999'DA SİT ALANI İLAN EDİLMİŞTİ

İlk insanın yerleşim bölgeleri arasında yer alan Altınşehir'e yakınlığı nedeniyle, Bahçeşehir ve çevresinin insanlık tarihine ışık tutacak kalıntılara ev sahipliği yaptığı gündeme gelmişti. Bahçeşehir'in Altınşehir tarafında bulunan bölümü, 1999 yılında SİT alanı ilan edilmiş, daha sonra bu karar kaldırılarak bölge yapılaşmaya açılmıştı.