Şişli Kaymakamlığı, Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü ortaklığıyla yürütülen, İstanbul Çocukları Vakfı tarafından desteklenen, "Çocuk Modu" isimli proje, risk altındaki çocukların eğitim sistemi dışına çıkmalarını engellemeyi, suça sürüklenme ve madde kullanma ihtimallerini azaltmayı hedefliyor. İki yıldır devam eden Çocuk Modu projesi üçüncü yılında da çocukların hayatlarına dokunmaya devam ediyor.

İHTİMALLER AZALTILIYOR

Projenin temel amacı, okulu erken terk etme ve suça sürüklenme ihtimali yüksek olan çocuklara aktiviteler yaptırarak bu ihtimalleri minimum seviyeye indirmeye hatta tamamen yok etmeyi hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda, ailelere de sosyal hizmet desteği de veriliyor.

Proje kapsamında öğrencilere voleybol antrenmanları, dans kursları, engelli empatisi etkinlikleri yapılıyor. Ayrıca 2017-2018 eğitim-öğretim yılı içinde yaratıcı drama, sanatla terapi, sosyal hizmet görüşmeleri, veli ve öğretmen seminerleri de planlanan etkinlikler arasında gösteriliyor.

SEMİNERLER DÜZENLENECEK 

Çocuk Modu projesi kapsamında öğrencilere 780 saat etkinlik yapılması hedefleniyor. Önümüzdeki günlerde, öğrencilere 200 sosyal hizmet görüşmesi, 100 aile ve öğretmene de sosyal hizmetler ile ilgili seminerler düzenlenecek.

Şişli Kaymakamlığı AB Proje ve Koordinasyon Birimi tarafından yürütülen diğer projeler Kaliteli Yaşam Akademisi, Şişli'de Engelsiz Hizmet, Geleceğin Çocukları, Bilinçli Gençlik, Bir Kitap Bir İnsan, Gençlik İçin Yeşil Enerji Becerileri, Siber Zorbalık Çalışmaları olarak biliniyor. 'Şişli'de dezavantajlı çocuk kalmayacak' sloganı ile yola çıkan ve bugün kocaman bir ekip ile çalışmalarını sürdüren Şişli Kaymakamlığı, pek çok ilçeye de örnek olarak gösteriliyor.2014 yılında temelleri atılan AB Proje ve Koordinasyon Birimi'nde projeler Türkçe, İnglizce ve Fransızca olarak hazırlanıyor.

Sibel GÜLERSÖYLER /  ÖZEL HABER